Sponsorer

Seneste nyt

SUS-INFO

SUS Håndbold er stiftet den 29. marts 1989 - som en sammenslutning af Skellerup SG&I's håndboldafdeling og Ullerslev HK.

(Billede kommer)

Peder W. Jensen og Thøger J. Christensen underskriver samarbejdsaftalen om SUS Håndbold som henholdsvis formand for Skellerup SG&I's håndboldafdeling og Ullerslev Håndboldklub.

Den første bestyrelse (1989/2000) havde følgende medlemmer: Erik Hansen (formand), Thøger Juncher Christensen (næstformand), Merete Hansen (kasserer), Lene Henriksen (sekretær), Erik Pedersen, Grethe Andersen, Per Jørgensen, Conny Kimer, Jørgen Hansen.

Et kort historisk overblik

Allerede det første år efter stiftelsen lykkedes det for herrerne at rykke op i 3. divison, og året efter - i sæsonen 1990-91 - kvalificerede herrerne sig til 2. division, hvilket er SUS Håndbold's til dato største triumf.

Det blev imidlertid kun til et enkelt år i den daværende 2. division (svarer til 1.division i dag), og i sæsonen 94-95 blev det til endnu et skridt nedad bakke. Efter mange år i Danmarksserien og Fynsserien er herrerne nu igen med fremme - pt. i 2. division. (Se placeringerne for klubbens bedste seniorhold gennem alle sæsonerne nedenfor)

(Billede kommer) 

SUS-herrerne møder Bjerringbro i 2. division i 1991. Landsholdspiller Jesper Holmris skyder, medens SUS-spillerne Klaus Rydal, Tom Nowack og Tommy Aleksandrowits dækker op.

På damesiden er det også gået både op og ned. I successæsonen 1990-91 kvalificerede damerne sig for første gang til 3.division, og efter et par op- og nedture med i alt tre år i divisionen, rykkede holdet efter sæsonen 1997/98 ned i Fynsserien. Først igen i sæsonen 2010/11 vendte holdet tilbage til divisionerne.

I den forgangne tid har der været mange store oplevelser for de involverede spillere, ledere og tilskuere i SUS Håndbold. Mange landsholdsspillere, udenlandske spillere og sågar landstrænere har gæstet Ullerslevhallerne i de senere år.

SUS Håndbold's mange ungdomshold her gennem årene markeret sig flot. I 1992 blev SUS Håndbold af Fyns Håndbold Forbund kåret som den første "årets børnehåndboldklub".

Mange hold har spillet i eliterækkerne, nogle i ungdomsdivisionerne, og SUS Håndbold har både været repræsenteret ved det uofficielle og det officielle DM.

Første gang var med puslinge drenge i sæsonen 1998/99, hvor de endte på en flot femteplads. I 2003/2004 endte puslinge drengene fra SUS Håndbold som nummer 6, også ved det uofficielle danske mesterskab i Hvidovre.

Året efter deltog lilleput drenge ved det uofficielle DM i Greve, og i sæsonen 2005/2006 kvalificerede både lilleput drenge og drengeholdet som fynske mestre til DM. For lilleputterne det uofficelle, der igen blev afviklet i Greve, og for drengenes vedkommende det første officielle DM i klubbens historie. Finaleslutspillet foregik i Aalborg den 29. og 30. april 2006, og SUS Håndbold sluttede på trediepladsen og sikrede sig dermed bronzemedaljerne.

(Billede kommer) 

SUS-drengene med deres trænere Klaus Rydal og Christian Rahn med klubbens første officielle DM-medaljer - i bronze.

Flere sæsoner har SUS Håndbold været repræsenteret i divisionsrækkerne for ungdomshold. Herre ynglinge lå i øst-divisionen i to sæsoner, og i 2003/2004 kom herre junior i østdivisionen.

Siden har SUS Håndbold hver sæson været repræsenteret i østdivisionerne. I 2006/2007 sluttede både herre junior og herre ynglingene på førstepladsen i østdivision 1 (svarer til 7. plads øst for Lillebælt), og i 2007/2008 kvalificerede begge hold sig til Østligaen i anden halvsæson efter flotte præsentationer i østdivisionen før jul.

Ture til udlandet og spændende stævner i det ganske land er nærmest hverdagskost for klubbens hold. Igennem flere år havde SUS Håndbold hold med til påskestævner i henholdsvis Tjekkiet og Holland.

SUS Håndbold markerer sig i dag som en af Fyns største klubber, og SUS-navnet er slået fast på landsplan gennem flotte resultater i både divisionerne og ved stævner. SUS Håndbold står i dag godt rustet med hold i de fleste ungdomsrækker, og godt placerede seniorhold (se oversigten under "Holdoversigt").

Klubben er meget bredt funderet, idet SUS Håndbold kan mønstre mere end 350 aktive medlemmer. På lederfronten er der en god struktur, og der er særdeles dygtige trænere til alle hold. Over 100 trænere og ledelse arbejder frivilligt i SUS Håndbold.

Endvidere har SUS oplevet et meget positivt samarbejde med egnens virksomheder, hvor over 150 firmaer støtter klubben med fine sponsorater.

I sæsonen 2000/2001 deltog SUS Håndbold i "Et godt idrætsmiljø for børn" et projekt under Dansk Idræts Forbund med fokus på børneidrætten.
Klubben blev som den første håndboldklub i landet den 11.03.2001 certificeret for kvalitet i børneidrætten.

Samme år blev SUS Håndbold igen kåret som "Årets Børnehåndboldklub" af FHF - og lige med, også af DHF - som landets børnehåndboldklub 2001!

(Billede kommer) 

Sonja Hedeager, ungdomsansvarlig, modtager diplomet for både årets fynske og danske børnehåndboldklub i 2001. Samme år klubben som den første i landet certificeret for at have en børnepolitik. Inge Thorup fra FHF foretog overrækkelsen.

I sæsonen 2003/2004 blev indgået holdfællesskab med Langtved SG&I på alle herrehold og drengeholdene. Efter to år ophørte dette fællesskab.

Heller ikke sonderinger om tættere samarbejde f.eks. holdfællesskaber med andre østfynske klubber, først både Nyborg og Østfyns HK for tre år siden, og i denne sæson om elitesamarbejde med Nyborg, har ført til samarbejde, fusioner eller holdfællesskaber.

SUS Håndbolds "gyldne" årgang 1991, der i 2006 vandt bronze ved danmarksmesterskabet (se ovenfor), kvalificerede sig igen to år senere til det danske mesterskab, idet holdet var blandt de fire hold, som i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter i april 2008 kæmpede om medaljer. Her blev det til en fjerdeplads efter GOG, Strandby/Elling og Skjern HK.

Igen som U18-spillere nåede SUS-holdet i 2010 helt til tops, da holdet spillede sig frem til DM-semifinalen efter en andenplads i Østligaen. Her mødte SUS vinderen af Vestligaen og de senere danske mestre, AaB Håndbold, i to kampe i april måned. Først blev det til et seks måls nederlag på hjemmebanen i Ullerslev for øjnene af 500 tilskuere, og i returkampen i Aalborg Stadionhal vandt SUS med tre mål - men altså ikke nok til finalepladsen. SUS-spillerne fik dermed efter finalen overrakt Dansk Håndbold Forbunds bronzemedaljer for anden gang i deres ungdomstid - se fotoet nedenfor:

Siden har 1991-spillerne som seniorer været stærkt medvirkende til, at SUS på herresiden først rykkede op i 3. division, og allerede sæsonen efter op i 2. division, hvor holdet spiller i denne sæson. Bemærkelsesværdigt var det også, at herrerne i den forgangne sæson nåede helt til ottendelsfinalerne i landspokalturneringen, hvor det dog blev til et nederlag til ligaholdet fra Nordsjælland Håndbold. Iøvrigt den første kamp i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter efter branden i april 2011.

(Billede kommer) 

Spillerne, trænerne Brian Nielsen og Dennis Vesterskov sammen med flere hundrede SUS-tilhængere fejret sejren over Aarhus Nord og oprykningen til 2. division i Lystruphallen Skærtorsdag aften - fire dage efter halbranden den 17. april i Ullerslev.

For første gang vinder SUS Håndbold en DM-medalje for seniorer. Det skete ved DM i Beach Handball i Nyborg i juni 2012, hvor herreholdet vinder sølv efter nederlag i finalen til Faaborg HK.

Efter flere forsøg med holdsamarbejde for at styrke elitehåndbolden i det østfynske område enedes SUS Håndbold og Nyborg G&IF i foråret 2012 at danne et holdfællesskab for de to klubbers bedste herrehold. Det skete under navnet "SUS Nyborg", og hvor de to hold i den nye sæson 2012/2013 spiller i hhv. 2. og 3. division. Til projektet er tilknyttet et eliteudvalg med folk fra begge klubber.

For 10. år i træk afvikler SUS Håndbold et stort opstartsstævne for U10, U12 og U14 spillere i midten af september. "SUS Spar Nord Cup 2012" havde deltagelse af 121 hold fra hele landet samt to svenske hold. Godt 900 spillere og ledere overnattede på skolerne i Ullerslev og Langeskov, og ialt deltog tæt ved 1400 ved stævnet. Som i de fleste foregående år blev der spillet i ikke mindre end 11 østfynske haller, og der var omkring 150 frivillige medlemmer, forældre og øvrige med tilknytning til SUS Håndbold i aktion i weekenden med madlavning, servering, rengøring, dommerbordsvagter mm. Stævnet giver hvert år en god oplevelse for de mange børnespillere, goodwill og et godt økonomisk afkast til SUS Håndbold. Her billeder fra jubilæumsstævnet - til venstre serveres aftensmad til 900 i Kultursalen i Ullerslev, midten spiller U14-pigerne fra Ikast FH og GOG finale i A-rækken, og til højre overrækker Palle Matthiesen medalje til GOG's U10 piger og deres træner, Jan Pytlick, efter sejren i A-rækken, hvor kampene foregik i Langeskovhallerne.

I 2012-13 rykker SUS Håndbolds bedste damehold fra 3. division op i 2. division.

Ved generalforsamlingen i 2013 ændres klubbens struktur, så ledelsen består af en bestyrelse med fem medlemmer, uden valgt formand. Hvert bestyrelsesmedlem har hvert et særligt ansvarsområde: Klaus Rydal (SUS Nyborg), Michael Hedeager (seniorafdelingen), Hanne Skyum Pedersen (ungdomsafdelingen), Heine Christiansen (økonomi), Søren Christiansen (sponsorudvalg).

Dameholdet indgår i den nye sæson i SUS Nyborg samarbejdet. Samme år er SUS Nyborgs bedste herrehold rykket op i landets næstbedste række, 1. division, hvor det i den første sæson (2013/2014) bliver til en flot 7. plads midt i rækken.

Den 29. marts 2014 kunne SUS Håndbold fejre sit 25 års jubilæum. Det skete i en sæson, hvor de bedste seniorhold fejrer flotte placeringer i SUS Nyborg-regiet, og hvor de bedste hold i SUS Håndbold lå i dame fynsserien og herre serie 1. Klubben var repræsenteret i U18 drenge Østligaen (de bedste seks hold øst for Lillebælt), og havde dermed hold i samtlige øvrige rækker i turneringen under Fyns Håndbold Forbund.

I de efterfølgende sæsoner har SUS Håndbold også været repræsenteret i alle årgange, men hvor der er indgået holdfællesskab med Nyborg GIF for både U17- og U19-årgangene for både piger drenge. I 2021/22 blev SUS Nyborg-samarbejdet udvidet med U15 piger og drenge. Før sæsonen måtte SUS Nyborg desværre trække sig fra landets næstbedste række, 1. division, efter en vanskelig sæson forinden med corona-udfordringer og en økonomi, som ikke strækker til fortsat forbliven i 1. division. Derfor blev elitesamarbejdets hold tvangsnedrykket til 3. division. I 2021/2022 vandt SUS Nyborg holdfællesskabet for damer til gengæld suverænt 3. division, og rykker dermed op i landets 3. bedste række næste sæson.    

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram