SUS-ynglinge danske mestre på stranden



De danske strandhåndboldmestre fra SUS Håndbold på stranden i Nyborg. Efter træner Michael Ørbech er det stående fra venstre: Sebastian Ring, Jacob Lindemann, Niels Hansen, Andreas Berg og Anders Bebe. Forrest fra venstre sidder Patrick Nielsen, Mikkel Jensen, Christian Birkholm og Luca Hintze.

De gjorde det igen! For andet år i træk hentede en flok SUS-ungdomsspillere guldmedaljer ved DM i strandhåndbold på Fyns Badestrand ved Nyborg.

Sidste år var det som herre juniorer, og da spillerne nu er rykket op, så gentog de triumfen i lørdags som herre ynglinge!

Og faktisk var det et afbud i 11. time fra en af DM-deltagerne, Nøvling IF ved Aalborg, som banede vejen for SUS-holdet. De havde nemlig ikke kvalificeret sig, efter holdet kun blev to'er ved fynsmesterskabet ugen forinden i Assens, efter etmåls nederlag til GOG i begge finalehalvlege.

Men torsdag aften kom indbydelsen til at deltage i stedet for nordjyderne - som tættest boende to'ere.

- Vi gør ligesom det danske fodboldhold ved EM i 1992, blev drengene hurtigt enige om, og som sagt så gjort, fortæller en svært tilfreds SUS-træner Michael Ørbech.

Selv var han også med på afbud, idet cheftræner Ulrik Jørgensen måtte melde fra lørdag morgen på grund af sygdom.

- Det var først mit andet strandstævne, men det var intet problem, da spillerne med Anders og Niels (Bebe og Hansen, red.) i spidsen ved alt om regler og taktik ved denne form for håndbold, fortæller Michael Ørbech videre, og roser alle spillere for en helt igennem flot indsats - og for den taktiske hjælp.

Således måtte SUS slet ikke ud i det såkaldte "en mod målmand", når holdene vinder hver deres halvleg i den ordinære kamp. SUS-ynglingene vandt nemlig samtlige halvlege denne solbeskinnede lørdag eftermiddag på stranden ved Nyborg.

- Især er spillerne stærke i forsvaret med en suverænt spillende Mikkel Jensen i målet, og i modsatte ende er det vigtigt, at spillerne mestrer de spektakulære scoringer, som tæller to mål ad gangen. Det betyder rigtigt meget på måltavlen.

Undervejs til DM-pokalen, guldmedaljerne samt en strandhåndbold og en t-shirt til hver SUS-spiller gik det to gange ud over de forsvarende mestre gennem de seneste tre sæsoner, Herning-Hauge HK.

Først blev de slået eftertrykkeligt i den første kamp ved stævnet, og i finalen blev det i første halvleg en sikker fem måls sejr i 1. halvleg til SUS-holdet, og efter 11-11 i 2. halvleg scorede Niels Hansen usvigeligt sikkert på det "golden goal", som afgør en uafgjort halvleg.

Ud over Herning-Hauge mødte SUS også HUK Esbjerg og GOG(!) i den indledende pulje, og i semifinalen Ydun fra København.

- Netop GOG har holdet haft en vist kompleks overfor, senest ved fynsmesterskabet, og man husker vel også indendørs DM. Men i dag var der ingen tvivl om udfaldet. Vi vandt begge halvlege med fem mål, beretter Michael Ørbech, godt gennemblødt efter den obligatoriske tur i Storebælt efter finalesejren.


Tillykke med guldet! 



Tilbage til forsiden