Herre juniorerne officielle danmarksmestre i strandhåndbold

SUS Håndbolds nykårede herre junior fynsmestre i strandhåndbold skulle i weekenden forsvare øens ære ved danmarksmesterskabet, som blev afviklet på Fyns Badestrand ved Nyborg. Udover SUS deltog en del jyske hold samt hold fra Lolland/Falster og Sjælland. I alt ni hold deltog i herre juniorrækken. SUS' puljemodstandere var SG West, TSØ, Skovbakken og Hjørring.

Puljekampene blev alle vundet overbevisende 2-0, hvilket betød, at holdet ikke var ude "i solo mod målmand", dvs. omkamp efter hver sin vunden halvleg. Der blev fra hele holdet vist gode takter. I målet sprællende David Martinussen, så selv dommeren komplimenterede det. Når han ikke stod på målet, legede Mikkel Jensen kispus med modstandernes målmand, ved at gribe et par ellers gode afslutninger ud! Dog blev det ikke til nogen scoringer fra hans side, da de to forsøg han havde, gik kort forbi målet.

I angrebet skulle man tro, der var installeret en karrusel i hver fløj. Gang på gang lavede Simon Elsborg og Niels Hansen piuette på piuette, hvilket straks resulterede i mange flotte to-point scoringer. Når de to akrobater holdt pause, bombede Patrick Nielsen, Rasmus Pedersen, Anders Bebe, Sebastian Ring og ikke mindst Andreas Berg videre.

Da SUS havde vundet alle puljekampene, sluttede holdet som nr. 1 i puljen, hvilket betød, at de skulle møde nr. 2 fra den anden pulje. Semifinalen kom til at stå mellem SUS og Herning/Hauge.

- Vi kom rigtig godt fra start med en masse flotte to-points scoringer og flotte redninger i målet af Mikkel Jensen. Efter en time-out af Hernings træner blev vi dog presset en del, erkender holdets udskiftningsleder Christian Rahn.

- Herning gik frem i et offensivt forsvar, men det lykkedes os at vinde 1. halvleg. I anden halvleg splittede Herning-drengene os totalt ad. Vi kom lynhurtigt bagud 7-0!! Efter at have kæmpet os delvist tilbage i kampen, måtte vi se os slået med et par kasser i 2. halvleg. Dette resultat gjorde, at kampens vinder skulle findes i solo mod målmand (her kan det måske nævnes, at holdet i to år ikke har tabt en kamp i solo mod målmand med Mikkel Jensen på mål. Derfor var vores chancer for at vinde kampen optimale).

Anders Bebe modtog instruktioner om, hvilket udfald træneren ønskede af lodtrækningen og blev sendt af sted mod banens midte. Imens blev der på holdet uddelt opgaver i form af, hvem der skulle skyde de fem soloture.

Herning/Hauge skulle skyde først. Deres målmand sendte en god bold af sted mod deres spiller, som forsøgte med en piuetteafslutning. I målet modtog Mikkel Jensen ham med dræberøjne og kvitterede med en redning med ansigtet! Super! ”Flækkeren” blev sendt af sted mod modstanderens mål og afslutte med en kraft, der kunne gøre selv Lasse Boesen misundelig. Netmaskerne i Herningmålet blev spændt til bristepunktet, da bolden tordnede i kassen. 1-0 til os! Herefter scorede Herning en enkelt pind, hvorefter Rasmus bankede bolden i kassen. 2-1 til os! Om Herningspillerne havde kigget på Simon og Niels’ præstationer vides ikke, men de scorede i hvert fald en to-points scoring. Simon Elsborg svarede dog prompte igen med mere fra samme skuffe. 4-3 til os. Herefter så Mikkel Jensen sig nødsaget til at nappe en afslutning bag om ryggen til stor jubel for holdet og deres medrejsende tilskuere. Sebastian blev sendt mod Herningmålet, med besked om at score en sikker scoring, som sagt så gjort. Vi var foran 5-3. Deres sidste afslutning var en to points, der desværre gik ind. Stillingen var 5-5, og Niels Hansen var den sidste, der skulle skyde. Han stod med billetten til finalen i hånden.

Sekunderne føltes som minutter og pulsen var et godt stykke over normal, da han sendte bolden ind til Mikkel Jensen. Han startede sit løb og modtog en perfekt aflevering fra målet, satte i et hop og satte bolden ind i målet! SUS var i finalen!

Niels Hansen og Mikkel Jensen måtte dog først finde dem selv nederst i den store bunke af glade spillere og en enkelt træner. Sådan drenge!

Finalen skulle stå mod IF Sydstjernen fra Sønderjylland. Den mentalt hårde semifinale havde måske tappet drengene for kræfter, for vi tabte nemlig 1. halvleg. Guldmedaljen var nu meget langt væk. I pausen blev der byttet rundt på trøjerne, således at Sebastian nu var i besiddelse af målmandstrøjen i angrebet. Det blev udnyttet.

Niels Hansen og Anders Bebe samt Basse knaldede kasse på kasse ind. Simon Elsborg var desværre blevet rundtosset og ramte ikke meget på hans rundture på stranden. De folk, der ikke spillede så meget i angrebet gjorde en mandfolkeindsats i forsvaret eller som indskiftningsspillere. 2. halvleg blev vundet!

Derfor skulle der "solo mod målmanden" til i finalen om at vinde DM – mere nervepirrende kunne det ikke blive.

Anders Bebe vandt igen lodtrækningen til vores fordel, og de samme skytter gjorde sig klar. Selvom ingen troede det muligt blev denne finale om nogen endnu mere spændende. Rækkefølgen var den samme. Andreas lavede en enkelt pind, Rasmus en og Simon sin to-points scoring igen! Stillingen var 4-4, da Sydstjernens næstsidste spillere blev sendt af sted mod David Martinussen i målet. Han passerede David, men ramte overliggeren. De brændte. Sebastian modtog bolden fra David og bankede bolden i kassen. 5-4 til os. Sydstjernens sidste spiller løb mod vores mål og satte en 2 points scoring ind. Vi var bagud 6-5, men havde Niels Hansen tilbage. Spørgsmålet var nu, om Niels skulle lave en almindelig og sikker et points scoring og tvinge kampen ud i endnu en gang solo, eller om han skulle gå efter at lave to og lukke kampen. Svaret gav sig selv, da Niels steg roterende op i luften, og lavede en fantastisk to points scoring. Vi havde vundet DM finalen!

Det blev fejret med endnu en bunke, hvor Niels igen lå nederst - og en tur i vandet iført spillertøjet.

SUS Håndbold herre juniorhold havde vundet DHF’s officielle Danmarksmesterskabet anno 2007 i strandhåndbold – Godt gået drenge!!!

Og så var der ellers pokal, guldmedaljer og hver en Select-bold og en trøje fra DHF's repræsentant, Mogens Mulle Johansen, der er formand for Fyns Håndbold Forbund. Først skulle herrerne lige have deres overrækkelse overstået. Her gik sejren til Viborg med bl.a. Hans Lindberg og Anders Toudahl, som på hver deres fløje prøvede at efterligne Niels' og Simon's kunster i juniorfinalen på banen ved siden af.

Da samtidig Anders Bebe også skulle have tid til ekspertkommentarer i Radio 3 efter finalesejren, trak præmieoverrækkelsen så længe ud, at en stor regnbyge skyllede det hele væk. Men pyt - når man lige er blevet dansk mester!!!