Håndboldskole og Ulympiske Lege

Det blev til mange timer med træning af skud og kast, finter, forsvar og spil, da ikke mindre end 75 børn fra det østfynske område og enkelte fra Odense i den forgangne uge deltog i SUS Håndbolds håndboldskole i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter.

Udover de mange håndboldfærdigheder i hallerne, var alle deltagerne i løbet af ugen et par timer på strandbanen, hvor to af SUS Håndbolds dobbelte DM-vindere i strandhåndbold videregav spilforståelse og tricks i dette underholdende spil.

På sidstedagen, fredag den 8. august, hvor der var åbning af det rigtige OL i Beijing, blev der på håndboldskolen i Ullerslev afholdt Ulympiske Lege indledt med en flot åbningsceremoni med indmarch, tænding af den ulympiske ild og åbningstale. 

Herefter dystede håndboldskoledeltagerne – fordelt på ni nationer – i ni discipliner. Vinderne af de otte individuelle discipliner blev:

Forhindringsløb: Daniel Sonne-Schmidt, Sydafrika
Højdespring: Kristian Elsborg, Brasilien
Sprint (baglæns): Joakim Rydal, Frankrig
Bueskydning: Danni Simonsen, Rusland
Banecykling: Mikkel Ørbech, Rusland
Skydning: Emil Vive, Frankrig
Gummistøvlekast: Alexander Verheij, Frankrig
Æggekast: Tanja Madsen og Thomas Stuhr, USA

Den niende og sidste disciplin var selvfølgelig håndbold. Efter de indledende gruppespil alle mod alle stod finalen i U12 mellem Sverige og Sydkorea, mens Rusland og Frankrig mødtes i U14-finalen.

U12-finalen blev en fantastisk spændende kamp, hvor der var lidt stillingskrig i begyndelsen af kampen. Med et par hurtige mål fik Sydkorea bragt sig i vinderposition, men med to mål i slutfasen nåede Sverige op på uafgjort, hvilket betød forlænget spilletid. Efter første omkamp var stillingen fortsat uafgjort, og afgørelsen skulle derfor findes ved golden goal. Med et viljestærkt gennembrudsmål blev det Emma Devasher, som afgjorde finalen til Sveriges fordel. USA vandt bronze og Australien sluttede som nr. 4.

Finalen i U14 blev til gengæld aldrig rigtigt spændende. Frankrig trak hurtigt fra og selv om Rusland kæmpede godt, var der ikke på noget tidspunkt tvivl om Frankrigs sejr. Argentina sikrede sig bronze i U14-håndbold – nationens eneste medalje ved UL.

Nationskonkurrencen blev vundet af Frankrig foran USA.

75 trætte håndboldskoledeltagere kunne tjekke ud fra skolen fredag eftermiddag. 

Vi håber, at alle har haft nogle sjove, aktive og lærerige dage.

Der skal også lyde en tak til trænere og hjælpere: Anders Bebe Hansen, Christian Birkholm, Lasse Schæfer, Mads Rydal, Patrick Nielsen, Jeppe Kok Hansen, Jacob Lindemann, Martin Andersen, Lykke Skov, Sebastian Ring, Maria Eriksen, Patrick Buchleitner, Rasmus Petersen, Stine Bjørn, Anders Arentsen, Niels Hansen, Mikkel Jensen og Camilla Jørgensen.

SUS Håndboldskole
Christian Rahn og Ulrik Jørgensen

Se billederne fra håndboldskolen, der blandt bød på flere ul-discipliner. 




Tilbage til forsiden