Damerne op i 2. division

Ikke mindre end 450 tilskuere dannede en perfekt ramme i Ullerslevhallerne 2. påskedag, da både SUS Håndbolds damer og herrer skulle forsøge at spille sig op i 2. division. For damerne lykkedes det at nå det forjættede mål, medens herrerne endnu en sæson må spille i danmarksserien.

Damernes oprykning blev en kendsgerning med en sejr i kvalifikationskampen mod TPI Odense på 18-16. Da SUS-holdet også vandt det første opgør i Påruphallen havde uafgjort dog også været nok.

Selv om hjemmeholdet førte hele kampen kom der unødig spænding ind i slutfasen, da SUS-forspringet skrumpede ind fra 17-13 til 17-16 med to minutter igen. Men så satte topscorer Mette Kongegaard tingene på plads med sin syvende scoring, og jubeldansen foran det store publikum kunne begynde.

De øvrige SUS-mål blev sat ind af Mette Jensen med fem, Lisette Hornemann 4, samt Tina Hansen og Pia Aleksandroviets hver 1 mål. Sidstnævnte sikrede sig i kampens hede et kæmpe "sæbeøje" i sidegevinst.


Spillerne på sejrrunde foran det store publikum efter triumfen mod TPI Odense.


Champagnen - sponsoreret af Aktiv Super, Ullerslev - flød først i omklædningsrummet - af hensyn til den efterfølgende herrekamp.


Efter oprykningen var der arrangeret fællesspisning i Ullerslevhallernes Cafeteria.


Som forkamp til de to kvalifikationskampe 2. påskedag mødte SUS Håndbold fynsmester i lilleput A rivalerne fra Egense/Rantzausminde, der blev toere ved fynsmesterskabet før påske. Selv om hjemmeholdet var bagud med 8-9 lykkedes det at hive en sejr på 12-10 hjem under stor jubel. - Det var nogle meget dygtige spillere - og så var det rart dømme for så mange tilskuere, udtalte kampens SUS-dommer, Claus Schmidt Hansen efter kampen. Til daglig dømmer han i 2. division herrer - hvor der sjældent er så mange tilskuere, som der var i Ullerslevhallerne denne eftermiddag.


Naturligvis var der brusebad til træner Carsten Gårdmand og holdleder Dorthe Jensen efter oprykningen til 2. division. 

Herrerne forbliver i danmarksserien

Det lykkedes ikke for SUS' danmarksserieherrer i denne omgang at rykke op i 2. division. I kvalifikationskampen 2. påskedag i Ullerslevhallen måtte de lokale helte bøje sig for overmagten fra Lolland. Der var ganske enkelt fysisk forskel på de to hold, og da Team Vestlollands overraskende defensive forsvar samtidig holdt SUS-skytterne i skak, kom hjemmeholdet aldrig for alvor ind i kampen.

Da de to hold i deres første kamp i Nakskov spillede uafgjort var vinderen i mandags sikker på pladsen i 2. division. Den beholdt Team Vestlolland med sejren i Ullerslev på 29-23.

Topscorer for SUS blev spillende træner Ole Andersen med 7 mål, Lars Damgaard scorede fire gange, Morten Wind og Heine Christiansen hver 3, Theis Poulsen og Chris Sawaguchi hver 2, og Jes Pedersen og Klaus Rydal hver en enkelt gang.

Nu kan SUS-herrerne i stedet holde sommerpause og derefter lade op til en ny og måske vel så spændende sæson i danmarksserien. Der venter nemlig lokalopgør mod både Nyborg og Kerteminde, hvis alle tre østfynske hold kommer i samme kreds.


Lars Damgaard scorede fire flotte mål fra venstre fløj. Som det ses var der med 450 tilskuere tæt pakket i Ullerslevhallen ved påskens to kvalifikationskampe.

Tilbage til forsiden