Kendt træner til SUS

Det bliver en både kendt og erfaren træner, som i den nye sæson skal være træner for SUS Håndbolds herre junior, der forhåbentlig kvalificerer sig til østdivisionen. Således har 39-årige Ulrik Jørgensen senest trænet Odenses damer i 1. division, men har også været en tur i Haderslev for at træne 1. division damer. Forinden blev det til flere år som træner for ungdomsdivisionshold i DHG, blandt andet i den første sæson i 1997, hvor han førte klubbens dame junior divisionshold til sølvmedaljerne ved DM.



Ulrik Jørgensen stammer fra Ollerup/Skerninge, hvor han som 15-årig indledte sin lange trænerkarriere, samtidig med han var aktiv spiller. En knæskade i 1991 satte dog en brat stopper for den spillemæssige karriere.

- Efter flere år med damespillere synes jeg det kunne være sjovt igen at have med drenge at gøre, som vil noget med deres idræt. Jeg kender kulturen i SUS Håndbold, og klubben synes at have et fundament for noget godt. Samtidig kunne det være spændende at skabe endnu et sted for unge ambitiøse spillere, som et alternativ til de efterhånden meget få steder, hvor eliten samles, påpeger Ulrik Jørgensen, og finder det foruroligende, at stort set hele herre ungdomseliten i denne sæson har været samlet i "tre" klubber - GOG, Gudme og Oure.

Da han samtidig bor i Nyborg, var valget nærliggende. Samtidig har han gennem sit virke som træner og især som fuldtidskonsulent i først Fyns Håndbold Forbund fra 1996 til 2002 og derefter som uddannelseskonsulent i Dansk Håndbold Forbund's Nyborg-kontor med ansvar for elitetræneruddannelsen, et godt kendskab til klubben, ikke mindst i forbindelse med, da SUS Håndbold blev den første klub med egen børnepolitik

- Klubben har en god organisation, og derfor glæder jeg mig til arbejdet med herre juniorerne.

- Truppen af 1. års spillere, som slutter så flot af som drengespillere med deltagelsen ved DM, ser spændende ud. Men selvfølgelig skal jeg se spillerne an, og det første år tegner til at blive et opbygningsår, hvor fokus blandt andet vil blive på det fysiske aspekt alt imens de enkelte spillere vokser sig til, siger den nye SUS-træner, der tager over, når DM-finalerne i Ålborg er overstået i slutningen af april.

Hvordan træningen vil blive tilrettelagt afhænger af spillermaterialet, men Ulrik Jørgensen lægger især vægt på teknisk betonet håndbold gennem et hurtigt og seværdigt spil. Men også forsvaret prioriterer han højt.

- I det hele taget er det vigtigt at give spillerne nogle gode værktøjer, som de også kan bruge i deres videre karriere, pointerer den erfarne træner.

I SUS Håndbold glæder man sig over aftalen med Ulrik Jørgensen. Foruden de nævnte drengespillere, som rykker op som herre juniorer til den nye sæson, råder klubben også over flere talenter på det nuværende herre juniorhold. Dermed er der basis for to stærke hold i den kommende sæson, ligesom det naturligvis er et håb, at den dygtige spillertrup og træner vil kunne tiltrække nye spillere fra andre klubber, som vil prøve deres talent af i SUS Håndbold.


Tilbage til forsiden