Islandsk målmand til SUS Håndbold

SUS Håndbold har ikke mindst på den mandlige ungdomsfront markeret sig på landsplan gennem de senere år. Endnu har talentpotentialet for dette arbejde ikke slået stillingsmæssigt igennem på seniorplan, men det håber man i ledelsen vil ske i de kommende år.

Spillere som Heine Christiansen, Michael Markvardsen, Jesper Bæk og Thomas Rasmussen var alle med, da SUS Håndbold for en del år siden for første gang spillede østdivisionshåndbold som ynglinge. Siden er de første kuld af de seneste års succesrige østdivisionshold nu også blevet seniorer - spillere som Franklin Fernandez, Lasse Kok Hansen, Kim Rasmussen, Kenneth Rasmussen og Thomas Pedersen.

Med yderligere supplement fra sidste års ligahold med blandt andet Martin Andersen, Casper Grønnegaard og Per Lindemann, så tegner fremtiden rigtig interessant for herrehåndbolden i SUS Håndbold. Også når der samtidig rådes over meget rutinerede kræfter som f. eks. Palle Sørensen, Morten Wind Hansen og Palle Matthiesen.

Sidstnævnte har i en alder af nu 42 år taget en flot ekstra tørn i SUS-målet i de seneste par sæsoner, men netop på denne post er en kompetent afløser på vej.

Når holdet, der allerede har forberedt sig her i foråret til den kommende sæson i Fynsserien, starter træningen efter sommerferien, bliver det med skudtræning på en islandsk målmand med erfaring fra Champions League.

32-årige Jonas Stefansson, der flyttede til Danmark for halvandet år siden, og som sidste år dannede målmandsduo på Odense HF's 2. divisionshold med Frank Mikkelsen, der som bekendt har en ungdomsfortid i netop SUS Håndbold, bliver til den nye sæson en erfaren sidste skanse på det talentfulde SUS-mandskab.

Lige siden han var 16 år gammel har Jonas Stefansson spillet i den islandske ligaklub Haukar. Herfra har han tre guldmedaljer som islandsk mester og to sejre i pokalturneringen. I de ikke mindre end 40 kampe i Champions League og Europa Cup i forbindelse med de islandske mesterskaber mødte Haukar og Jonas Stefansson blandt andet THW Kiel.

Jonas Stefansson, der arbejder som elektriker i Odense, glæder sig til at spille for SUS Håndbold, der i den kommende sæson igen har Christian Petersen som træner, og nu også med Klaus Rydal som medtræner.

- Med Jonas Stefansson og de mange unge talenter håber vi for alvor at kunne blande os i toppen af Fynsserien og forhåbentlig avancere til den divisionsstatus, som vil være attraktivt for vore mange ungdomsdivisionsspillere, når de bliver seniorer. Og måske også for nye talentfulde spillere fra andre klubber, som ser dette spændende potentiale i SUS Håndbold, siger Klaus Rydal.


Tilbage til forsiden