Tre nye i SUS-bestyrelsen

På generalforsamlingen i SUS Håndbold mandag den 26. maj skete der en markant udskiftning i bestyrelsen, idet de tre ud af syv medlemmer på forhånd havde meddelt, at de ikke ønskede valg til en ny periode.

I stedet for de tre - Anni Henriksen, Torben Poulsen og Bent "Bimmer" Markvardsen - valgte de 22 fremmødte deltagere i mødet Helle Riget, Vibeke Thybo og Michael Hedeager.

Alle tre afgående medlemmer blev takket af formanden Torben Nielsen for en stor indsats i bestyrelsen og overrakte erkendtligheder. For Bent Markvardsens vedkommende slutter dermed en lang periode i bestyrelsen - faktisk har han siddet med ved bestyrelsesbordet i over 10 år.

To-delt formandsfunktion
Op til generalforsamlingen havde formanden Torben Nielsen i første omgang bebudet, at det også for hans vedkommende ville være et farvel til klubbens ledelse. Men resten af bestyrelsen fik ham overtalt til at fortsætte endnu et år - med de klausuler, at det dels så bliver det sidste år og dels at han kun vil tage sig af de ikke-sportslige formandsfunktioner, såsom økonomi, sponsorer, støtteforeninger, repræsentative opgaver mm.

Til at varetage det sportslige bestyrelsesansvar er i stedet udpeget Michael Hedeager. Sammen med et seniorudvalg og en børne/ungdomsudvalg skal han køre det sportslige i klubben. Fra bestyrelsen deltager Lene Jørgensen i seniorudvalget og i børneudvalget Heine Christiansen.

Overskud på 3.000 kroner
På generalforsamlingen kunne der præsenteres et regnskab med et overskud på beskedne 3.000 kroner mod sidste års godt 18.000 kroner på plussiden.

Nedgangen skyldes dels en medlemsnedgang på seniorsiden og mindre støttebeløb fra henholdsvis Kloakken og Spar-To. Også større udgifter i forbindelse med dameholdets deltagelse i 2. division havde indvirket på årets resultat.

På positivsiden var tilgang af flere ungdomsspillere og øgede sponsorindtægter. Også den succesrige julekalender bidrog pænt på indtægtssiden med et overskud på tæt ved 40.000 kroner.

Med årsresultatet bibeholdes SUS Håndbolds egenkapital i størrelsesorden 140.000 kroner.

Sportslig nedtur
I sin beretning på mødet kom formanden Torben Nielsen ind på den sportslige nedtur, som fulgte i kølvandet på den firdobbelte oprykning på seniorplan sæsonen forinden.

- Vi kunne desværre ikke følge successen op, blandt andet fordi ikke mindre end en halv snes førsteholdsspillere forlod klubben før sæsonen for at studere, arbejde og for enkelte vedkommende at spille andre steder i landet.

Torben Nielsen glædede sig til gengæld over mange opløftende resultater på ungdomssiden, og en minihåndboldafdeling på 70 spillere.

I beretningen og den efterfølgende debat blev det nye tiltag med fælles herrehold med Langtved SG&I berørt. Formanden så det som en oplagt mulighed for at styrke håndboldsporten i lokalområdet, og han håbede, det med tiden kan udbygges yderligere.

Flere mødedeltagere slog til lyd for, at SUS Håndbold omprioriterer den sportslige satsning til i stærkere grad at komme ungdommen til gode.

- Det er svært at fastholde interesse for seniorhåndbold på det niveau, som klubben ligger. Til gengæld fostres mange talenter, som er værd at bygge videre på, lød kommentarerne.


22 deltog i SUS Håndbolds generalforsamling den 26. maj. Det var opløftende flere end sædvanligt.

Efter generalforsamlingen den 22 maj 2002 har SUS Håndbold været konstitueret således:

Formand: Torben Nielsen

Næstformand. Bent Markvardsen

Sekretær og senirorformand: Torben Poulsen

Ungdomsformand: Heine Chritiansen

Lene Jørgensen

Anni Henriksen

Svend Erik Larsen

At starte en ny sæson op efter et år med stor sportslig succes var vi godt klar over ville blive vanskeligt, men vi havde nok ikke helt forventet at det skulle blive så vanskelig en opgave.

Vi startede sæsonen med at afholde håndboldskole i samarbejde med Langtved, arrangementet foregik i Ullerslevhallerne i uge 26, hor ca 100 børn samt 25 ledere fra Langtved og SUS havde en spændende uge, hvor der blev trænet tekniske detaljer spillet håndbold både udendørs og indendørs, men vi måtte nok erkende at forberedelserne og afholdelse af sådan et arrangement desværre gjorde at vi kom for sent i gang med planlægningen af egen sæson, men vi fik heldigvis hjælp af et eget lille selvbestaltet udvalg som fik de sidste ting på plads, så der var trænere - spillere og hjælpere til alle hold.
Dette udvalg blev til et børne-ungdomsudvalg som har arbejdet fantastisk godt sæsonen igennem, har taget initiativ til mange arrangementer som har gjort at man i børne7ungdomsudvalget kan se tilbage på en god sæson.
Der har i indeværende sæson været afholdt forældremøde - fællesspisning på alle hold - afholdt storebørnehavedag i efterårsferien, hvor ca 100 børn og pædagoger havde et par herlige timer sammen med SUS trænere og ungdomsspillere. Minihåndbold 25 års jubilæum den 26 oktober hvor 207 børn deltog, der var i alt jubilæum i 17 haller på Fyn med ca 1500 deltagere. Natstævne den 17 januar - fastelavnsfest - 2 håndboldture til GOG med autografskrivning - minier i løvens hule - biografture og MC Donaldsbesøg - så der har været stor aktivitet. Af sportslige aktiviteter kan nævnes Elbo Cup Frederecia for Puslinge dr. Piger - Tommerup for drenge - piger - Skive i påsken 2002 hvor ca 50 susére var sammen med ca 2000 deltagere fra Danmark - Norge - Tyskland og Polen og Dame Ynglinge Herre Ynglinge var traditionen tro til et stort stævne i Holland hvor Dame Ynglinge vandt finalen.
Tak til alle trænere og ledere i børne-ungdomsafd for en rigtig god sæson

På senior plan havde vi også en meget svær opstart. For den nye herretræner Lars Riis fik ikke nogen ønskestart, efter sommerferien manglede 7 spillere i 1. holdstruppen og det har været en sej kamp at få enderne til at nå sammen, men alligevel en flot sæson for 1. holdet. Herre Fynserien var vi desværre nødt til at trække i Januar måned, hvor vi indgik samarbejde med Langtveds herresafdeling og herre serie 1 måtte tilbage i serie 2, det har selvfølgelig haft afsmittende effekt på 2-3 holdet at der har manglet 7 1. holdsspillere

På damesiden blev det også en meget vanskelig sæson, da både 1 og 2 holdet rykkede op sidste sæson i henholdsvis 2 Div syd og Fynsserien og det blev desværre nedrykning for begge holds vedkommende. Om der kunne have været ændret på dette, hvis vi fra klubbens ledelse havde gået ind og ændret på nogle dispositioner skal være usagt, men det burde ikke have været nødvendigt at begge hold rykkede ned.

Også her en en tak til alle trænere ledere for en vel overstået sæson i seniorafdelingen.

Som det jo er alle bekendt så foregår der andet end håndbold i SUS, vores 3 støtteforeninger HBF - Spar TO - Kloakken bidrager alle til at vi kan realisere nogle af de ønsker vi har. For HBF´s vedkommende med 2 meget flotte reklamebanko som gav et pænt overskud.
I januar måned kunne Skellerup - SUB og SUS fejre Kloakken 25 års jubilæum, et stort tillykke og tak til alle tre støtteforeninger for et godt samarbejde

I sidste års beretning berørte vi lidt samarbejdsaftale mellem Ullerslev kommune og SUS håndbold, en aftale vi havde forventninger til at skulle falde på plads i netop afaluttet sæson, men sådan skulle det ikke gå, der er i dag ansat en person - navnet kan jeg ikke huske til at beskrive de problemer som er med en del unge mennesker i ullerslev. Vi håber selvfølgelig stadigvæk vi bliver inddraget, selv om vi på nuværende tidspunkt intet har hørt fra kommunen eller den ny ansatte.

Vi har i januar måned lavet en samarbejdsaftale med Langtved på herresiden, et samarbejde som vi glæder os meget til og som forhåbentlig skulle komme håndboldinteresserede til gode i Ullerslev Kommune, samarbejdet åbner også muligheder på ungdomssiden, da vi har aftalt at man forpligtiger hinanden i et fælles samarbejde og at men tilstræber at tilbyde håndbold i alle årgange

Vi har også i bestyrelsen drøftet meget de midler - penge - vi bruger er rigtig fordelt, eller om der skal satses endnu mere på ungdomssiden, skal vi samarbejde med andre end Langtved eller hvor skal vi bevæge os henad. Vi har til den nye sæson søsat et nyt projekt - Medvind for SUS juniorer, et projekt som vi håber vil være så eftertraktet at vi igen om et år eller to har divisionsstatus på ungdomssiden i SUS Håndbold

Vi har ikke på det sportslige fået de store udmærkelser i år, men så har vi heldigvis på lederplan haft 2 som har fået flotte udmærkelser - Sonja Hedager som i forbindelse med kurturugen blev kåret som årets Ullerslever og Lene Jørgensen blev 18 marts kåret som - Årets idrætsleder på Fyn - en hæder som hvert år uddeles til en kvindelig og en mandlig repræsentant for de tusindvis af frivillige ledere i den fynske idrætsverden - et stort tillykke til jer begge 2

Til slut vil jeg gerne takke samtlige sponsorer, som vi atter i århar haft et meget flot og uundværligt samarbejde med

Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde idet hele taget tak til alle som har arbejdet i og for SUS Håndbold i det forgangne år

Tilbage til forsiden