Velkommen til Nordea Cup 2009

Se programmet for weekendens store stævne (klik her), hvor 1400 spillere, 40 dommere og 200 frivillige hjælpere er i aktion i 11 østfynske haller og er indkvarteret på fire skoler. Følg resultaterne, som løbende opdateres lørdag og søndag (klik her)

Lørdag morgen kl. 8.00 fløjtes de første af ialt 280 kampe i 11 østfynske haller i gang ved SUS Håndbolds store opstartstævne. Tæt 1400 spillere fra klubber fra hele landet deltager i Nordea Cup 2009, som foregår hele weekenden frem til de sidste finaler slutter søndag ved 15-tiden.

Allerede fredag ankommer holdene fra Grindsted GIF, HIK, KFUM København, Køge-Rishøj, Svendborg HK, Team Esbjerg HK, Dragør HK, Egtved IF, Thurø HK og Tvis KFUM. Disse klubber overnatter både fredag og lørdag på skolerne i Ullerslev og Skellerup. Lørdag overnatter Børkop IF, Egense-Rantzausminde, SAGU Esbjerg, Sanderum Håndbold og Tommerup HK på Aunslev Skole, mens SUS Håndbolds egne 12 hold bor lørdag på Vindinge Skole.

Derudover deltager en række øvrige fynske klubber, som ikke overnatter. Det er Kerteminde HK, GOG, TPI Odense, Højby S&G, Hjulby IF, Marslev G&IF, Nyborg GIF, Østfyns HK, Vindinge og GOG.

Busser i pendulfart

Til at få logistikken til at fungere er indsat seks busser fra Bergholdt Bus om lørdagen og fem om søndagen. Desuden kører to busser i pendulfart hele lørdag aften til og fra skolerne til Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, hvor der er diskotek for alle stævnedeltagerne. Se køreplanen for lørdag og søndag.

I hver af de 11 haller er tilknyttet en hal-ansvarlig under hele stævnet, og dertil kommer bemandingen af dommerbordene, som varetages af spillerne fra SUS Håndbolds U16, U18 og seniorhold - se planen her!

I henhold til brandmyndighedernes krav er der udarbejdet en nøje plan for overnatningen, og på alle skolerne er folk til indkvartering og rengøring, salg fra boder, samt døgnbemanding af vagter.

Fyns Håndbold Forbund har igen i år været behjælpelige med at påsætte de omkring 40-50 dommere til afvikling af de 280 kampe.

Alt maden laves selv

Ligesom i de foregående år klarer den faste stab af erfarne køkkenfolk tilberedningen af al maden til de omkring 1.000 overnattende spillere. De får både morgenmad lørdag og søndag, frokost (lørdag - og mulighed for at smøre madpakke søndag) samt aftensmad (kyllingfilet med ris og is) lørdag aften.

Langt hovedparten af ingredienserne til bespisningen er sponsoret, og dermed med til at give mulighed for et pænt overskud af det enorme stykke arbejde, som ligger bag et sådant stort arrangement. F.eks. er risene leveret af Danrice i Ørbæk, osten er fra Ullerslev Mejeri og JBJ-Ost, pastaen fra Ardo, sildene fra Tenax-sild, leverpostejen fra Slagtermester Andersen i Kødbyen i København, saften fra Ørbæk Mostfabrik og mælken fra Thrane Mejeri, Ørbæk. Grøntsagerne er blandt andet leveret af Ulrik Brejnholdt, Ullerslev, og i mandags var køkkenholdet i Refsvindinge for at plukke en masse lækre æbler i Peter Skov Johansens plantage, som deltagerne frit kan forsyne sig af.

Desuden er det leverancer fra en række øvrige lokale forretninger og virksomheder - se listen her. Vi håber, at stævnedeltagerne og SUS-medlemmerne under stævnet og i dagligdagen vil påskynde de mange sponsorer.

150 frivillige i køkkenet og på skolerne

Omkring 150 frivillige hjælpere, hvoraf mange melder sig år efter år til madlavning, servering, rengøring, oprydning, vagter osv., er i sving i weekenden. Det er både SUS Håndbolds medlemmer, forældre og øvrige, som på den måde hjælper klubben og arrangementet, og samtidig får en anderledes og hyggelig oplevelse sammen med de øvrige hjælpere - og de 1400 gæster fra hele landet.

Endelig er der styregrupper til de overordnede funktioner, som stævneledelse, programlægning, indkvartering, bespisning, transport mm, og her er omkring 20 involveret. Blandt dem er flere fra klubbens veteranhåndboldhold, som for fem år siden tilbød at stå for tilrettelæggelsen af SUS Cup, siden Fionia Bank Cup og nu Nordea Cup.

Som bekendt har stævnet fået det nye navn for kort tid siden, da Nordea trådte til som hovedsponsor efter Fionia Bank, som blev solgt for fjorten dage siden, og hvor den endelige godkendelse af Nordeas køb af banken ventes om en måneds tid.

Ud over Nordea er Nyborg Kommunes sponsor for de stævnetrøjer, som udleveres til hver af de 1400 deltagere ved ankomsten. Trøjerne er fremstillet af LC Sport, Langeskovcentret.

Hele forløbet af stævnet kan følges her på hjemmesiden, hvor resultater og billeder løbende vil blive lagt ind i weekendens løb.