Grus i maskineriet for U18 pigerne

Det var et knap så tændt SUS hold, der søndag middag tog imod Højfyn hjemme i Ullerslev. Det spillede utvivlsomt en rolle, at pigerne ugen forinden havde kvalificeret sig til 1. Division ved at slå TPI. Torsdag havde samme SUS-hold slået Strib 31-5 i pokalturneringen.

Det blev som så mange gange før en nervøs start fra begge hold, da kampens enlige dommer fløjtede op. Begge hold dækkede kontant op og der blev ikke givet ved dørene i nogen af enderne.

Begge hold skiftedes til at score, men med lodder og trisser lykkedes det SUS’erne at komme foran. Det var dog ikke uden mén, da Emma måtte ud med forstuvet ankel. Derudover måtte Maja se sig selv banket i gulvet mere end en gang.

Højfyns tålmodige angrebsspil og dygtige stregspillere gjorde ondt på det røde forsvar, der stort set hele tiden var bagefter. Det blev desværre til flere flotte indspil eller udspil, som Nikita måtte se sig passeret af.

Et par gode slutminutter og et langt udkast til venstrefløjen Anja, gjorde at SUS kunne gå til pausen med en føring på 11-9.

I halvlegen blev der forsøgt at par små justeringer i opstillingen og fokus var endnu engang på pigernes eget spil. Derudover var det tid til en gang ”bordet rundt” med status på hvem der kunne spille og ikke kunne spille. En god start på 2. halvleg gav langsomt, men sikkert, en føring på +4 mål.

To storspillende målmænd i Højfyn målet havde dog ikke tænkt sig at give op. Med flere flotte redninger, især fra fløjene, gav de ny energi til modstanderholdet. Højfyn lagde sig ikke ned, men kæmpede det bedste de havde lært.

SUS-pigerne kvitterede med en skadet Amanda, en del tekniske fejl og halve afslutninger, der som det naturligste blev pillet af målmændene.

2x2 minutters udvisninger til henholdsvis forsvarskrumtappen Astrid og fløjslideren Marie Lunde gav i den grad fornyet energi til Højfyn, som nu satte sig i førersædet med plus en.

Det holdt dog ikke længe da SUS-pigerne igen var livet op. Især Miss Ice aka. ”Buchleitner i boksen”, men også banens højeste – Kamilla – stemplede ind. Vanen tro måtte Kamilla en tur på fløjen for at nette første gang og siden hen blev det til en pind fra stregen også.

Et reddet straffekast af Nikita og SUS på bolden med mindre end et minut igen. Stillingen 21-20 til de røde.

Fint angrebsspil blev sat op og SUS-pigerne fik sig tilkæmpet et straffekast. Maja og resten af holdet kunne juble, da hun sikkert fik netmaskerne til at blafre.

Højfyns sidste angreb løb ud i sandet og SUS-pigerne vandt kampen 22-20

OBS OBS OBS:

Søndag den 14. December kl. 12.30 spiller pigerne den altafgørende kamp om 1. Pladsen i 2. Division.

Haarby kommer på besøg og begge hold har maksimum point i puljen. Vi opfordre derfor alle til at komme og støtte pigerne i deres bestræbelser på at nappe guldetJ Vel mødt!

Det er skrevet af: Sophia Crone og Josephine "Hung over" Rohde