2. division U18-pigerne i vanvittigt slag om topplaceringen

Hvad var der på spil Torsdag aften var scenen sat til et vaskeægte topopgør i U18-pige 2. division. Slaget skulle stå i Paaruphallen i Odense. De to hold der tørnede ud var henholdsvis TPI Odense og vores eget SUS Håndbold.

TPI lå på 3. pladsen efter et enkelt nederlagt i sæsonens første kamp – herefter havde de vundet alle andre. SUS-pigerne havde trods hosten og hakken vundet alle kampe og var derfor at finde på en delt førsteplads.

TPI holdet havde fået hjælp at nogle HC Odense piger, så de var mere end klar til at byde SUS-holdet velkommen til et brag af en kamp i den sjove ende af rækken.

1. halvleg på godt og ondt

SUS’erne kunne ikke have fået en dårligere start. Den ellers så træfsikre Astrid valgte at drible på opgiverkastet. Dommeren kvitterede med at give TPI bolden. Så var der gang i Paarup hallen.

De første minutter bød på en nervøs start for begge hold med en del tekniske fejl. Det hurtigt løbende TPI hold startede opgøret med en kontrascoring mod en chanceløs Nikita i målet. SUS bagspiller Maja Ravn ville dog ikke stå i skyggen af TPI og kvitterede ved at banke bolden i nettet.

Herefter trådte SUS for alvor, trådte speederen i bund og drønede derudaf. Ved en føring på 5-6 mål, var det dog som om der ikke var mere brændstof på SUS-motoren. Tekniske fejl, dårlige afslutninger og et godt kæmpende TPI hold bragte i den grad spændingen tilbage i kampen.

SUS pigerne kom bagud med 3-4 mål og så mere og mere ud som en groggy bokser i ringhjørnet. Skader til fløjspillerne Anja og Mie Louise gjorde da heller ikke tingene bedre. Der var mildt sagt gang i isposerne på Ullerslevbænken.

I afmagt blev der forsøgt et målmandsskifte, men den lange målvogter Møller var chanceløs overfor de nu skarpskydende TPI skytter.

Tiltrængt pause

Halvleg i Paarup og SUS bagud med en enkelt pind efter et par hæderlige sidste minutter i første halvleg.

I halvlegen fokuserede trænerteamet udelukkende på deres eget hold. Der blev talt lidt individuelle løbebaner og givet håndslag på, at alle gav alt hvad de havde de sidste 30 minutter.

Emma Devasher, der til dagens anledning havde lagt sig syg, fyldte spillernes vandflasker (mon ikke Antidoping Danmark vil vide hvad hun kom i dunkene)

”Ryst posen Pia”

De mange skader gav dog et noget anderledes udseende SUS hold i 2. halvleg. Den altid hårdtarbejdende stregspiller Astrid, regerede stadig i midterforsvaret og på stregen. Hun havde dog ikke mulighed for hendes vanlige udskiftninger, da hallens højeste – stregkollega Kamilla havde bemægtiget sig venstrefløjen. I første omgang undrede det størstedelen af tilskuerne i hallen, at den lange Ullerslever skulle gemmes afvejen ved sidelinjen. Munden blev dog hurtigt lukket på folket, da den lange pige bankede 3 kasser ind fra 0 grader.

På højrefløjen forsøgte Hübertz at sætte sig selv i scene, men måtte desværre se sine ellers glimrende forsøg reddet. I den anden ende drev Hübertz direkte modstander gæk med marslevtøsen, idet hun med flere frække frispilninger fik lavet en del mål. Hübertz var tosset.

Stine havde langt fra den bedste dag i angrebet, men kvitterede i forsvaret med at dække stregspilleren med venstrearm og venstre back med den højre. Dommeren var imponeret, ønskede muligvis en autograf på det gule kort han hev op ad lommen.

Skov der måtte acceptere at hendes venstre back blev okkuperet af velspillende holdkammerater og hun gav den i stedet gas på højrebacken.

Sophia Crone måtte trods ondt i maven på banen flere gange. En fuldstændig vanvittig attitude og god energi lyst ud af hende. Om det var forstoppelse eller nervøsitet vides ikke, men sikkert var det i hvert fald, at tøsen trådte speederen i bund.

Amanda var af flere omgange dirigent i angrebet og hårdt arbejde forsvarsklippe sammen med Astrid i Ullerslevmuren.

Maja var som tidligere nævnt i topform. Adskillige giftige hug blev tordnet afsted mod TPI-målet. Til trods for en velspillende målvogter, lykkedes det Maja at lave +10 mål. Endvidere spillede den unge dame for første gang med disciplin i forsvaret, hvilket afstedkom ikke så få bolderobringer. Førsteårsspilleren tog i den grad ansvar i kampen.

Gyserafslutning

2. halvleg bølgende frem og tilbage og på trods af TPI’s føring havde man en fornemmelse af, at SUS-holdet havde lidt mere at give af. Da Astrid imellem venner og fjender (og med en blå finger) kastede sig i gulvet og vandt bolden foran to modstandere, var det tydeligt at SUS igen havde fundet rytmen og skiftet gear. Ydemere mere bragede parademaskinen fra Kerteminde af sted og det lykkedes hende at få blokkeret indtil flere farlige TPI-afslutninger.

De to hold fulgtes ad i et par minutter og ingen af dem kunne komme foran.

På trods af fin TPI-opbakning i hallen kom SUS foran med en enkelt pind, TPI brændte og SUS var igen på bolden. En kluntet fejl kostede en bolderobring og TPI pigerne sprintede mod SUS-målet. Sophia Crone solgte sig selv dyrt og sænkede kontraen – ulovligt mente dommeren – 2 min. til Crone og straffekast til TPI.

Iskolde Nikita indtog hendes vanlige position. Skuddet lød og en glimrende fodparade forhindrede TPI på at komme op på uafgjort. Cheftræner Pia kvittered med luftguitarsolo til hele hallen. Til stor morskab for ”back-stage-tilskuer” – Emma D.

Begge hold spillede nu i undertal og SUS kunne heller ikke i næste angreb putte bolden i kassen. TPI angreb igen og kæmpede sig til endnu et straffekast. Med et lille minut igen var det et kampafgørende øjeblik.

Nikita viste igen klasse og reddede flot. Returbolden røg desværre ud til TPI-spilleren der kastede sig ind i feltet og trykkede af. Nikita fik sig hurtigt frigjort fra gulvet og med en fornem ansigtsparade lykkedes det at holde bolden ude af mål.

Der var igen jubel i den røde lejr og roterende, rygliggende guitarfejring ved træner, Pia Ø.

Pigerne havde den sidste is i maven og spillede fornuftigt angrebsspil. Hübertz kom i et semiovergangsløb og modtog bolden i handsken. Ind over og da bolden bankede i nettet kunne hun endelig fejre det mål hun havde jagten så længe.

SUS pigerne vandt 21-19 i en spændende kamp!