Storsejr i lokalopgør i Fynsserien

Tirsdag aften tog SUS' damer imod ærkerivalerne fra Kerteminde HK. Disse opgør plejer at være fyldt med stor intensitet fra begge hold. Det var dog kun de første 15 minutter, der for alvor var spænding om kampens udfald.
Efter en rigtig skidt indsats i weekendens kamp mod TPI Odense, var der en hel del der skulle rettes op på i aftenens kamp mod Kerteminde HK. Og allerede fra opvarmningen i hallen, kunne det mærkes, at SUS-pigerne var kommet videre og var helt klar til at yde en noget bedre indsats. ”Man bliver jo også lidt mere klar, når det gælder et lokalopgør,” udtalte holdets centerspiller Lykke Skov umiddelbart inden kampstart, og hun viste indledningsvist vejen med et par hurtige scoringer og fine indspil til stregspiller Majbritt Pedersen, der dog var uheldig at slå sit knæ i kampens første fase. Der skulle heldigvis mere til at slå hende ud, og efter en kort pause på bænken var hun stærkt medvirkende til den store sejr både forsvars- og angrebsmæssigt.

Træner Gitte Karmark har i denne sæson benyttet sig af en effektiv forsvars/angrebs-udskiftning, hvor bomstærke Mia Svane Larsen er at finde i treerblokken, der ikke er til at komme udenom eller skyde henover. Heller ikke Kertemindes spillere fik held til at bryde midterforsvaret, og de 19 mål som KH scorede, blev sat ind på afslutninger fra kanten, hele syv straffekast og et par kontramål. Emma Rudbæk stod en rigtig fin kamp, og havde styr på KHs spillere gennem hele kampen.

Hvor SUS i tidligere kampe har haft problemer med at komme på skudhold og derefter placere bolden inden for rammen, havde spillerne helt styr på Kertemindes forsvar og keeper. Gang på gang rykkede Majbritt Pedersen forsvaret midt over med hurtige skift og gode screeninger. Det gav gode forhold for bagspillerne og især Mie Justesen var nærmest ustyrlig i anden halvleg, og fik virkelig tanket en god portion selvtillid med hele seks flotte scoringer. Mie blev efter kampen da også kåret som banens bedste spiller.

Trine Torp scorede kampens sidste mål to sekunder før tid, og satte dermed et superflot punktum for en velspillet kamp med god tålmodighed og fightervilje. Holdet indtager nu tredjepladsen á point med TPI Odense på andenpladsen. Søndag den 23. november spiller holdet igen på hjemmebane. Denne gang mod Sdr. Nærå som pt. ligger på tiendepladsen. Kom i hallen kl. 13.20 og støt pigerne i kampen om to point mere.