Det blev til DM-bronze

U18-drengene fra SUS Håndbold fik igen medalje ved danmarksmesterskaberne i strandhåndbold. Ved lørdagens stævne vandt holdet bronze, efter de seneste to sæsoner at været blevet danske mestre.

Trods det at komme på "medaljeskamlen" ved det danske mesterskab i strandhåndbold i Nyborg i dag, (lørdag den 20. juni) så var det alligevel en flok lettere skuffede SUS U18-spillere, som modtog medaljen af FHF's formand Mogens Mulle Johansen. De seneste to år har de nemlig stået på øverste trin som danske mestre, og især afgørelsen i semifinalen mod de nye danske U18-mestre, Århus GF, var de både ærgerlige, men også skuffede over.

Normalt vis hidser holdets træner Ulrik Jørgensen sig ikke op over dommerpræstationer, og søger også med myndigt overblik at sikre, hans spillere heller ikke gør det. Og det var heller ikke solstik (der var lige trukket en haglbyge hen over Fyns Badestrand, mens semifinalen var i gang), som fik SUS-træneren til voldsomt at protestere over dommernes vitale afgørelser og kalde det skandale at påsætte dommere til en afgørende kamp om det danske mesterskab, som ikke var funderet i de særlige regler, som gælder i strandhåndbold. At de så også "søgte hjælp" til fortolkninger af reglerne i modstanderens lejr under kampen, gjorde det ikke nemmere at være de forsvarende danske strandmestre.

Efter at have vundet de tre indledende kampe i puljen mod en nordjysk idrætsefterskole, Team Sydhavsøerne og Skanderborg Håndbold, havde SUS-holdet selv flere muligheder for at afgøre semifinalen mod århusianerne. En sådan chance havde Simon Elsborg efter første periode var endt 17-17, efter Århus havde ført i samtlige 10 minutter, men skuddet gik forbi, og Århus GF vandt den efterfølgende "Golden goal".

I den omtalte hagl- og regnbyge i anden periode var SUS til gengæld helt dominerende, og vandt sikkert. Derefter skulle finaledeltagelsen afgøres med "ene mod målmand". Her var det så Niels Hansen som kunne have afgjort det hele, men skød sidste skud på stolpen.

Og da holdene derefter så skulle afgøre kampen med et skud hver, kom en helt uforståelig overtrådt-kendelse mod Simon Elsborg, og Århus' altdominerende spiller kunne så mageligt afgøre kampen. At der så efterfølgende blev en del tumult omkring kendelsen var "menneskeligt", men desværre gik nogle af spillerne lidt over stregen i forhold til det trods alt hygge-håndboldspil, som strandhåndbold først og fremmest står for.

Bronzekampen mod Bjerringbro blev en "walk over" for det rutinerede SUS-mandskab. Holdet sejrede stort i begge perioder, og kunne derefter tage hjem fra en lang stranddag med meget skiftende vejr - med bronzemedaljer om halsen og hver en ny Select strandhåndbold i tasken sammen med det gennemblødte tøj.

Tillykke til SUS-drengene med i sandhed endnu en stor præstation i sandet!