Første point i 2. division sikret i overtid

Herrerne spillede 24-24 i søndagens sæsondebut mod BK Ydun i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Topscorer Simon Elsborg scorede på straffekast efter tid.

Med billetbordet placeret ude i det flotte sesommervejr i brandtomten mellem de to haller indledte SUS Håndbold den nye sæson søndag med 2. divisionsopgøret mod BK Ydun fra København.

Det fine solskinvejr holdt sikkert en del SUS-tilskuere hjemme i haven, men de gik så til gengæld glip af et ikke særligt velspillet opgør men derimod en meget spændende sæondebut.

SUS Håndbold vidste godt, at BK Ydun kan finde på at spille med et særdeles offensivt forsvar, men alligevel blev hjemmeholdets spillere overrumblet fra starten. Københavnerne bragte sig således foran 3-0, inden Lasse Kok Hansen fik den først bold ind bag den velspillende Jesper Ubbesen i Ydun-mål (mange husker ham sikkert fra hans tid som U18-målmand i SUS for 3-4 år siden).

Efter 20 minutters spil, hvor Ydun var gået tilbage til mere "almindelig" forsvarsopstilling, fik hjemmeholdet styr på både angrebsopstilling og den defensive del af opgaven. Udligningen faldt efter 21 minutters spil til 9-9, og blandt andet med to gode Jacob Lindemann-skud og sikre straffekast-udførelser af Simon Elsborg gjorde, at SUS kunne gå til pausen foran 13-10.

Efter en ny periode fra 2. halvlegs start med Yduns fremskudte forsvar blev hjemmholdet sat under pres. Det lykkedes dog at spille sig igennem med flere gode aktioner, men med otte minutter før tid kom københavnerne på 21-21 samtidig med en udvisning af den stærktspillede nye SUS-spiller og kun U18-spiller fra Østfyns HK, Jacob Fladegaard.

Ydun kom foran med både 22-21, 23-22 og endelig 24-23 i sidste minut. Men erfarne Heine Christiansen fik i de sidste sekunder tilkæmpet sig et straffekast, og som de seks foregående tilfælde scorede Simon Elsborg efter tid sit ialt tiende mål og sikrede dermed, at hans hold kom på "tavlen" med et point i første kamp.

Foruden Simon Elsborgs 10 mål, scorede Jacob Lindemann 3, Lasse Kok Hansen, Niels Hansen og Jacob Fladegaard hver to mål, Casper Grønnegaard, Mads Rydal, Heine Christiansen og Patrick Nielsen hver et mål.

SUS-herrernes næste kamp er på lørdag eftermiddag i Holte, og søndag den 9. oktober kl. 14.30 kommer det stærke mandskab fra Amager på besøg i Ullerslev.