Herrerne spillede flot kamp mod overmagten

Med uafgjort i anden halvdel kunne 2. divisionsspillerne gå fra det nye lyseblå gulv i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter i aftes med oprejste pander og en oplevelse rigere - trods måltavlen viste en sejr på 34-23 til udeholdet - landets fjerdebedste mandskab, Nordsjælland Håndbold fra Håndboldligaen

Både spillerne fra SUS Håndbold og alle i og omkring klubben har stor ære af den fornemmeste kamp til dato i klubbens 21-årige historie - ottendedelsfinalen i landspokalturneringen mod ligaholdet fra Nordsjælland Håndbold onsdag aften.

Sportsligt lagde det nyoprykkede 2. division ud med at score kampens første mål, da 20-årige Niels Hansen fra højre fløj passerede Nordsjællands berømte 40-årige målmand Peter Nørklit, der har 131 A-landskampe og en karriere i blandt andet den spanske storklub Portland San Antonio på sit imponerede CV.

I modsatte ende startede unge Lasse Honoré sin allerførste optræden i SUS-målmandstrøjen, der efter efter ungdomstid er skiftet fra HF Odense, med to redninger fra Nordsjællands bomstærke stortalent på midterstregen, Alexander Lynggaard.

Og da en anden SUS-debutant, kun 17-årige Jacob Fladegaard, der endnu er U18-spiller og kommet fra Østfyns HK, bragte SUS på 2-2. Og Jacob Lindemann udlignede til 3-3 efter seks minutters spil var bifaldet fra de 500 tilskuere ved at få det nyrenoverede tag til at lette.

De nordsjællandske ligaspillere strammede dog grebet, og da samtidig flere oplagte chancer blev brændt overfor den berømte målmand i modsatte ende, blev det i det næste kvarter kun til tre SUS-scoringer.

I pausen, hvor stillingen var 20-9 til gæsterne, enedes spillerne og træner Jørgen Christensen i SUS-omklædningsrummet at starte på en frisk, og forsøge at spille lige op med ligaholdet i anden halvleg.

Det lykkedes!

SUS-spillerne kom anderledes frigjorte ud til de sidste 30 minutter i den fyldte hal. Simon Elsborg fik hul fra fløjen og hans commandoraids henover banen, og flere indspil til Casper Grønnegaard og Anders Bebe lykkedes nu flot.

Midt i halvlegen viste den nye måltavle 18 mål til hjemmeholdet og 27 til gæsterne, og da kampen blev blæst af af de to dygtige ligadommere, Lars Bjerregaard og Jesper Kirkholm Madsen, var Nordsjælland-føringen på samme niveau som ved pausen - med 11 mål (34-23).

For SUS scorede Anders Bebe og Lasse Kok Hansen hver 4 mål, Simon Elsborg 3, Kasper Grønnegaard, Jacob Lindemann, Heine Christiansen, Niels Hansen og Jacob Fladegaard alle 2 mål, samt Mads Rydal og Simon Ring hver 1 mål.

Sidstnævnte havde sammen med som nævnt Lasse Honoré og Jacob Fladegaard alle flot debut i SUS-trøjen. Samtidig bød kampen også på comeback til Heine Christiansen efter et års pause fra førsteholdet.

Hos Nordsjælland Håndbold blev den tidligere landsholdsspiller, FCK- og FIF-fløj, Anders Christensen med 8 mål. U21-verdensmester Alexander Lynggaard scorede 6 stregmål, nyindkøbte Olafur Gudmundsson fra Island scorede sammen med Morten Skov 4 mål, Jacob Vinther, Kasper Kisum og Chris Jørgensen (med fynske aner - søn af Stjernen-legenden Karl Erik Jørgensen) nettede hver tre gange, brødrene Nicolai Koch Hansen og Sebastian Koch Hansen scorede henholdsvis 2 og 1 mål.