De gjorde det igen (igen)!

U16-drengene, der var forsvarende danske mestre i Beach Handball, genvandt deres titel på fornem vis og kan igen bryste sig med titlen: ”Danmarksmester”.

FM i Nyborg:

Klubbens U16-drenge gjorde rent bord på Nyborg Badestrand to uger tidligere. Her satte de sig solidt på pladserne som de bedste og næstbedste på Fyn. Desværre gik der kun ét hold videre fra Fynsmesterskabet til det officielle DM.

Det hold der vandt i Nyborg bestod af flere spillere der efter sommerferien er at finde på efterskoler rundt om i det ganske danske land. Det var mødt op i Nyborg for at forsvare den fynske ære.

DM i Kerteminde:

Der var guldfest, til trods for regn og blæst, da det officielle DM i Beach Handball blev afholdt på Kerteminde Nordstrand.

Om det var det dårlige vejr eller nerver vides ikke, men det var en kendsgerning, at SUS’drengene havde store startvanskeligheder. Det ellers smukke og flydende spil der, mere reglen end undtagelsen, resulterede i 2-points scoringer fungerede slet ikke. Holdet stressede derfor sig selv unødigt, hvilket resulterede i, at de første to kampe blev unødigt tætte.

Puljekampene:

I første kamp mod Kolding måtte drengene ud i shoot-out før sejren var i hus. I anden kamp mod HIK vandt drengene første halvleg, men tabte anden halvleg 4-3(!). I den efterfølgende shoot-out blev der satset, hvilket desværre ikke gav resultat. Drengene tabte derfor kampen til stor dramatik for spillere, trænere, tilskuere og ikke mindst dommere.

Tredje puljekamp skulle derfor vindes før end holdet havde chancen for at spille sig i semifinalen. Vejrguderne var med drengene, idet der var ophør i regnen. Drengene takkede Vor Herre for tilliden og kvittede med en brandkamp, hvor begge halvlege blev vundet sikkert over Hjallerup. Da Kolding samtidig gjorde det onde ved HIK, så var SUS pludselig vindere af pulje 1. Det betød semifinale.

Semi:

I semifinalen var modstanderen FIF. Frederiksberg drengene fik lov at mærke ”SUS’et”, da de blev sat til vægs i begge halvlege. Semifinalen blev således vundet 2-0 i halvlege. Især et klogt forsvar og en storspillende Frederik Stammer i kassen var vital for kampens udfald. I den anden ende var Lasse Mikkelsens højre arm begyndt at blive varm!

Finalen:

Finalen var en genudsendelse fra 2010. Modstanderholdet var nemlig sidste års sølvmedaljevindere fra Skovbakken. Der var med andre ord lagt i ovnen til et kanon opgør, da de jyske svende havde revanche til gode.

Det så SUS-drengene dog stort på. Der blev dækket koncentreret op og især Joakim Rydal og Jens Bebe gjorde deres for at modstanderne blev holdt på sikker afstand fra Stammers mål. I modsatte ende havde Lasse Mikkelsen brugt semifinalen til at spille sig rigtig varm. Han var med utallige piruetter en evig trussel mod Skovbakkens mål og scorede efter 2-points mål efter behag. Samtidig dirigerede Benjamin og Joakim angrebsspillet med stor autoritet, hvilket resulterede i flotte mål og seværdige indspil, til den altid snurrende Thomas Torp.

Begge halvlege blev således vundet og SUS Håndbold var endnu en guldmedalje rigere. Medalje og pokalhøsten blev fejret på vanligvis med en dukkert i havet.

Ens stor tak skal lyde til de forældre, klub- og bestyrelsesfolk og øvrige tilskuere der trodsede det dårlige vejr og var med til at bakke drengene op hele vejen. Tak!