U18 Drengene gik ubesejret igennem 1. division øst

Så kom det 19. point ud af 20 mulige i hus for U18 Drengene efter sejren i Himmelev mod HVI Himmelev onsdag d. 1. april. Dvs. facit blev 9 sejre og 1 uafgjort for drengene i anden halvsæson.

U18 Drenge Division 1 Øst: HVI Himmelev - SUS Håndbold (17-18) 29-34

SUS' U18 Drenge tog til Himmelev i en stor luxuriøs bus med 14 SUS-tilskuerer denne onsdag aften d. 1. april. Grunden til det var at SUS skulle spille deres sidste turneringskamp i denne sæson. SUS havde på forhånd vundet rækken, men statussen som ubesejret i anden halvsæson var stadigvæk på spil for drengene. Derfor var der stadigvæk det at spille for i dagens kamp. For to år siden da SUS ligeledes vandt 1. division var Himmelev på besøg i Ullerslev Kultur- & Idrætscenter i sidste spillerunde, og der blev det til en SUS-pokal, men det blev også til en Himmelev-sejr, så dermed var der også den revanche til gode. Til dagens kamp var SUS kommet efter både sejr og pokal, men det lykkedes dog endnu en gang for SUS kun at få en af tingene. SHF-repræsentanten sad nemlig fast i en bilkø, og kunne derfor ikke nå frem til hallen. Derfor fik SUS kun sejren og ikke pokalen denne onsdag aften. Den bliver dog tilsendt sammen med medaljer til SUS-drengene inden længe.

Kampen startede utroligt jævnbyrdigt, og der var højest 1 måls difference mellem de to hold gennem de første 7 minutter af kampen, hvor stillingen lød på 5-5. Derefter lykkedes det for SUS at bryde 1 måls-differencen og kom i front med 3 mål efter 10 minutters spil. Efter 13-9 til SUS efter 19 minutters spil, scorede hjemmeholdet 4 mål i træk, og dermed var der igen balance i regnskabet ved 13-13 efter 22 minutters spil. SUS trak dog det længste strå, og kunne gå til pause med en føring - hvilket har været tilfældet i alle 10 kampe i anden halvsæson. Halvlegsstillingen lød på 18-17 til SUS-drengene.

En god SUS-start på anden halvleg knækkede lidt kampen, og det viste sig at være et afgørende træk fra SUS. Her kom SUS nemlig på 25-19 efter 8 minutters spil af anden halvleg, og den 6-målsføring kom Himmelev sig aldrig helt over. Tættest på for HVI Himmelev i anden halvleg var ved en difference på 4 mål ved stillingen 28-24 efter en del tekniske fejl fra SUS' side. SUS knækkede derefter lidt Himmelevs drømme om et comeback med 2 mål i streg, og dermed var differencen igen på de 6 mål. Den difference fik HVI Himmelev kun reduceret med ét mål, og derfor vandt SUS kampen med 5 overskydende mål. Slutresultatet blev på 34-29 til SUS' ubesejrede U18 Drenge.

Dermed kunne SUS sikkert lade sig hædre som rækkens sikre nummer 1, med 19 point ud af 20 mulige. Det eneste pointtab som SUS led var det uafgjorte resultat ude mod Nordsjælland Håndbold. SUS fører nu rækken med 8 point ned til nummer 2 - som dog mangler en kamp. Dermed kan SUS mindst vinde rækken med 6 point ned til andenpladsen, som nok for manges vedkommende er en lille overraskelse, idet at den er blevet besat af oprykkerne fra eliterækken - Tommerup HK.

SUS' 1. divisionstrup bestod af tre 90'ere som hermed rykker op på seniorplan til næste sæson. Der er her tale om Christian Birkholm, og de to målmænd Jannik Løkke og Rasmus Gregersen. Hermed er det næsten samme trup som SUS stiller op med i næste sæson, hvor SUS igen vil gå efter en af de seks ligapladser, som tilfældet var i sidste sæson. Her blev det også til en flot 4. plads ved det officielle DM.

SUS-topscorer i dagens kamp blev endnu en gang Jacob Lindemann - denne gang med 9 fuldtræffere. Efter ham scorede Jeppe Kok Hansen 6 mål, Anders Bebe Hansen og Sebastian Ring med 5 mål hver, Andreas Berg 4 mål, Tobias Jakobsen 3 mål, mens Rasmus Petersen og Patrick Nielsen scorede hver 1 mål.