U18 drengene blev pokalmestre

SUS' U18 drenge vandt dagens pokalfinale over Svendborg HK. Derfor nåede SUS at vinde 1 pokaltitel i år ud af 2 mulige. U14 drengene tabte nemlig med et enkelt mål i deres pokalfinale mod IF Stjernen.

Denne lørdag eftermiddag bød på en masse pokalfinalerne i Gudmehallerne - ligefra U12 piger/drenge til U18 piger/drenge. 2 af de finaler var SUS repræsenteret, og det var i henholdsvis U14 drenge-finalen og i U18 drenge-finalen.

Først var det U14 drengene som var i kamp og lige efter var det U18 drengenes tur. U14-holdet skulle op imod IF Stjernen, mens U18-drengenes modstandere var Svendborg HK.

U14 drengene spillede en meget tæt kamp med IF Stjernen, hvilket også har været tilfældet i de to indbyrdes opgør i eliterækken. Her er det blevet til en sejr hver. Idag måtte SUS dog trække det korteste strå. Efter en meget lige affære kunne de hold nemlig forlade banen, og guldmedaljer skulle uddeles til Stjernen-spillerne med en sejr på 28-27, efter en hektisk afslutning hvor SUS øjnede omkampen.

Dernæst skulle U18-drengene se om de kunne skaffe et sæt guldmedaljer med hjem til Østfyn, da de løb ind med musik og lysshow til deres kamp mod Svendborg HK. Til dagligt er Svendborg placeret en række lavere end SUS Håndbold, nemlig i 2. division øst, hvor de pt. ligger på 2. pladsen efter Odense Håndbold, som SUS slog i to kampe før jul. Derfor var SUS Håndbold forhåndsfavoritter til titlen inden kampens start.

Kampen startede med et par mål til hvert hold og efter 4 minutters spil førte SUS med 2-1 efter 4 minutters spil. Dernæst nettede SUS Håndbold 8 gange i træk på de næste 9 minutter, og derfor stod der 10-1 til SUS Håndbold efter 13 minutter på måltavlen i Gudmehallerne. Derfor skulle meget gå galt hvis guldmedaljerne skulle skifte ejermand, og det var ikke tilfældet i første halvleg, hvor SUS efter målorgiet slappede en smule af, og vandt de sidste 17 minutter af halvlegen med 1 mål. SUS kunne derfor gå til halvleg med en føring på 10 mål - 19-9.

SUS Håndbold scorede hurtigt 4 mål i anden halvleg og kom på 23-9. Det lignede hermed endnu en pokalafklapsning i dagens kamp. (SUS har vundet kvart- og semifinalen med henholdvis 18 og 16 mål.) Svendborg HK kæmpede dog igen og de kæmpede sig op på en difference på 11 mål ved 26-15 efter 43 minutters spil og efter 52 minutter stod det 31-19 til SUS, og derefter nettede SUS 4 gange i træk endnu en gang og kom på 35-19. Efterfølgende scorede Svendborg to mål og SUS et, og dermed kunne SUS Håndbold kalde sig pokalmestre efter endnu en "pokalknuser" på 36-21 over Svendborg HK.

Dagens topscorer for SUS blev Patrick Nielsen med 7 mål. Han var nok også inde i billedet til prisen som "Årets pokalfighter" som blev kåret efter kampen, men den pris blev uddelt til en anden SUS-spiller - Jannik Løke, som også stod en god kamp i SUS-målet sammen med Mikkel Jensen. De to målmænd stod en halvleg hver.

Næste opgave for SUS Håndbolds U18 drengehold er på næste søndag - d. 22. marts hvor holdet drager til hovedstaden for at møde Ajax, København. Vinder SUS denne kamp er de sikre på den samlede førsteplads i 1. division øst med 2 resterende kampe. Der skal nemlig kun en sejr i de sidste tre kampe til før de har sikret sig førstepladsen. Denne kamp bliver spillet i Baunehøjhallen kl. 15.30.