Mandfolkepræstation af U16 Piger

Flot fight og overskud i søndagens topkamp imod Assens.

Ikke nok med at pigerne måtte undvære træner Tommy Nielsen, som var med U18 pigerne til kval-spil i Roskilde, så var der også fem skades- og sygdomsramte i truppen, da holdet kørte vestpå for at møde Assens i første halvsæsons sidste kamp.

Det var en lille ”finale”, som ventede pigerne. Assens og SUS lå nemlig på en fælles førsteplads inden gårsdagens møde; Assens med en noget bedre målscore end SUS. Men som overskriften antyder, så var SUS ikke kørt så langt for at tabe!! (Citat Helene Sonne)

Assens lagde rigtig godt ud, og SUS var hurtigt nogle mål bagud, og da pausefløjtet lød stod der 12-11 til Assens. Men både træner-vikar Helle Riget og pigerne havde en god mavefornemmelse, og man var enige om, at når de næste 30 minutter var gået, så ville stillingen være anderledes; og det blev den. Anden halvleg var en ”herrefight”, og SUS pigerne viste til tider rigtig flot håndboldspil. Der blev gået til stålet, og flere af SUS-pigerne var til tider i gulvet efter tacklinger af de fysisk stærke Assens-piger. Vi fik i kampen vist, at vi også kan dække op og fighte. Det gav desværre en del udvisninger, og vi spillede derfor en del i undertal. Men selv med kun fire markspillere på banen, opnåede vi straffekast, og både dette og flere til omsatte Mathilde Møller sikkert til mål. ”Det var en herlig dag at være vikar på”, udtaler Helle. Samtlige piger fightede helt vildt og det var holdets bedste kamp i denne sæson.

Bag det flotte forsvar stod Emma Rudbæk også sin bedste kamp – i trænerens sko, som var to numre for små! (Øh Helle, jeg har desværre glemt mine sko, lød det fra Emma, da pigerne havde været til omklædning!) Vi var kun tre (3 ½) bagspillere på holdet i går, derfor måtte der eksperimenteres en del, og vi spillede derfor også en del 4-2 i angrebsspillet; det lykkedes også til UG! Den halve spiller var Katrine, som med en forstuvet tommeltot nok ikke skulle have været på banen, men for lige at give lidt luft, både til lunger og hjerne til Mia, Mathilde Møller og Simone, kom Katrine på banen et par minutter i anden halvleg. På fløjene var det Helene, Emma og Laura som brillerede, og når der var brug for det var Maria også en tur på fløjen.

Stor ros til Maria for bare at klø på, uanset om træneren bad hende spille streg, bagspiller eller fløj! Sidst men absolut ikke mindst skal selvfølgelig også nævnes Camilla; holdets sikre stregspiller og forsvarskæmpe. Det var derfor en flok glade piger, som straks efter kampen ringede til Tommy og sang sejrssang! Og som Simone sagde ”hold kæft, hvor var det godt”!
Kampens resultat blev 23-22 til SUS pigerne.