Det blev en stor søndag

U18 drengene sikrede sig DM-semifinale mod AaB Håndbold onsdag den 7. april på hjemmebane, damerne sikrede sig andenpladsen i fynsserien og dermed kvalifikationskampe til 3. division og herre serie 2 vandt over Rolfsted og sikrede sig oprykning til serie 1. Endelig var der 25 års jubilæumshæder til både Palle Matthiesen og Klaus Rydal.
Se mange billeder fra søndagens spændende aktiviteter.

De gik op i en højere enhed, da SUS Håndbolds mange hold spillede årets sidste ordinære turneringskampe i dag søndag.

Resultater gør, at flere af holdene endnu har flere kampe, inden sommerferien kalder. U 18 drenge østliga vandt 34-28 over TMS Ringsted, og er derfor klar til at spille semifinale om det danske mesterskab.  Foruden SUS, som endte som nr. 2 i østligaen efter GOG, er det fra den jyske vestliga nr. 1 AaB Håndbold fra Aalborg og Skanderborg, som blev to'er. SUS møder AaB Håndbold, og den første kamp foregår onsdag aften den 7. april (spilletidspunktet bliver fastlagt en af de første dage - se nærmere her på hjemmesiden) i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Afsæt derfor allerede nu aftenen på det ypperligste indenfor ungdomshåndbold - med SUS blandt de fire bedste hold i Danmark! Returkampen foregår i Aalborg søndag den 11. april. Der bliver arrangeret bustur for interesserede SUS-medlemmer, forældre og øvrige SUS-tilskuere (hold øje med turen, tidspunkt og tilmelding her på hjemmesiden, så snart programmet for bustur er klar).

Som nævnt vandt herre serie 2 holdet over Rolfsted - med hele 23-12 og en forrygende 25 års jubilar Palle Matthiesen i målet, og dermed er holdet næste sæson i serie 1. Tillige skal holdet også til fynsmesterskabet, som foregår i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter lørdag den 10. april - med kampe hhv. kl. 11.00 og evt. finale kl. 13.00.

Også klubbens dame serie 4, som er gået ubesejret gennem turneringen og spiller sidste kamp tirsdag aften den 30. marts kl. 18.40 på hjemmebane mod Egense/Rantzausminde, skal spille om fynsmesterskabet. Deres kamp ligger søndag den 11. april kl. 09.40 i Ullerslev.

Endelig får det store fynsmesterskabsstævne i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter i weekenden den 10. og 11. april deltagelse af SUS' U 12 drenge A, som har vundet deres række i vinter. Deres FM-kamp spilles lørdag den 10. april kl. 13.00.

Søndag den 11. april skal SUS' damer spille den første kvalifikation om oprykning til 3. division. Også nærmere om denne kamp her på hjemmesiden, så snart den er endelig fastlagt.

Billeder fra den store SUS-søndag er tilgængelige her.

Kort om kampene:
Dame fynsserie:
Efter at have været bagud i kampen mod Vissenbjerg med blandt andet 5-9 i 1. halvleg, nåede damerne op på 10-10 ved pausen. Og efter 16-12 ved ti minutters spil blev kampen i realiteten afgjort. Med sejren på 28-21 sikrede holdet sig andenpladsen i fynsserien, og skal som nævnt nu spille om oprykning til 3. division. Maria Eriksen blev topscorer med 10 mål, Sophia Aagaard scorede 7, Majbritt Pedersen 5, og Mette Rasmnussen 4 mål.

U18 drenge Østliga: Hjemmeholdet førte hele kampen, og ikke mindst i første halvleg viste SUS-drengene, hvorfor de er blandt landets fire bedste hold. Efter blot 13 minutters spil stod det 12-4, og pauseføringen var 20-12. Desværre blev intensiteten skruet lidt ned i de sidste 30 minutter, og det store hjemmepublikum fik bange anelser mod slutningen: Skulle det hele alligevel sættes til til allersidst? Men med seks minutter igen blev scorede SUS to afgørende mål fra stillingen 30-28 til 32-28, og da så Anders Bebe satte endnu to mål ind, uden TMS Ringsted kunne svare igen, sluttede kampen fortjent med en SUS-sejr på 34-28. Jakob Lindemann blev SUS-topscorer med 8 mål, Anders Bebe scorede 6, Mads Rydal 5 og Simon Elsborg 4 mål.

Herre fynsserie: Kampen bar præg af, at SUS forlængst havde sikret sig førstepladsen i rækken, mens Assens HK med en sejr ville kunne blive i fynsserien endnu en sæson. Hjemmeholdet kom hurtigt bagud 2-6, men kom tilbage, så stillingen ved pausen var 11-13. Assens HK havde til kampen "gravet" flere rutinerede kræfter frem, men især viste den tidligere Hamburg SV-spiller Staffan Taj fordums styrke og hurtighed. Han scorede ikke mindre end 15 af de ialt 29 Assens-mål. Efter SUS ellers med ti munutter tilbage var kommet foran med 24-22, lykkes det alligevel gæsterne at hente den nødvendige sejr hjem, ikke mindst takket være den tidligere udlands-proff. Heine Christiansen og Martin Andersen blev SUS-topscorere med hver 7 mål.