Kollektiv koncentration gav storsejr til U14 drenge elite

Et tamt Faaborghold blevet slået med 20 mål i Ullerslev Hallen. Kampen endte 31-11 - hvilket er den største SUS-sejr i eliterækken.

Koncentration var nøgleordet til dagens kamp mod bundproppen fra Faaborg, der sidste ende gav trænerteamet gråhår i hovedet over deres langsomme angrebsspil.

Faaborg, der er oprykkere, havde inden dagens opgør 0 point i Fyns bedste drengerække - noget SUS-U14 drengene ikke havde tænkt sig, der skulle ændres på.

Kampen startede akkurat som trænerteamet havde forventet. Faaborg spillede det ene lange angreb efter det andet, flere tangerende til passivt spil - som desværre oftest resulterede i scoringer. Som eksempel kan berettes, at efter 2 min og 14 sekunders spil var stillingen 1-1. SUS havde haft bolden i 4 sekunder, resten stod Faaborg for.

Frygten for at SUS-drengene ville blive lullet i søvn, forsvandt dog hurtigt. Et ultra koncentreret drengehold leverede en mere end godkendt forsvarspræstation igennem store dele af kampen. Det kompakte forsvar, dirigeret af forsvarsminister Benjamin Brunshøj, gav afkast i form af få Faaborg-scoringer samt en del SUS-kontra. Nogle kontra som kampens ubestridte topscorer, Joakim Rydal, nød godt af. Med flere hurtige opløb var han en giftig cocktail for Faaborg-drengene.

I slutningen af 1. halvleg blev der fra SUS-siden eksperimenteret lige lovligt meget, hvad angik opstillingen på banen, hvilket resulterede i en mindre scoringskrise. Drengene kunne dog tillade sig at tage lidt let på dette, da Faaborg ej heller kunne finde vej til netmaskerne.

Halvlegsstillingen var 16 – 6 til SUS.

2. halvleg startede hjemmeholdet lidt nervøst, hvilket der bestemt ikke var grund til. Der gik et par minutter, før SUS-drengene fik hul på scoringsbylden, igen anført af angrebsminister, Joakim Rydal. Ministerkollega, Benjamin Brunshøj, og Jens Bebe sørgede i den anden ende for, at Faaborgdrengene fik mere end svært ved at score i deres angrebsspil. Dette krydret med en fornuftigt spillende Henrik TP i buret gjorde, at SUS-drengene kunne fortsætte med at udbygge deres føring. Alle drengene ydede en fornuftig indsat, der for de flestes vedkommende resulterede i scoringer.

En lidt for overdreven respekt for Faaborgs keeper gjorde, at sejren langt fra blev så stor som den endte med at blive.

Målscorere for hjemmeholdet:
Joakim Rydal 13 mål (gad vide om han forsøgte at imponere den kommende U16-træner Chris Sawagushi, der overværede kampen, eller om det var indebrændt vrede over at være blevet vraget til pokalkampen mod GOG?!), Benjamin Brunshøj 6 kasser, flere af dem på flotte langskud krydret med nogle fine spilstop i modsatte ende, Thomas Torp 4 mål (scoringsprocenten holdes dog hemmelig!), Emil Vive 2 flæk fra fløjen, Alexander 2 brag fra bagspilspladsen, Lasse Mikkelsen 2 krøller fra højrehånden, Thomas Stuhr 1 pind samt Jens Bebe 1 (lige midt i målet!!).