Herrerne tog stort skridt mod divisionen

Med sejren i lokalopgøret mod Kerteminde er SUS-herrerne nu syv point foran nummer to i fynsserien

Det var en yderst vigtig sejr, SUS-herrerne søndag hentede hjem fra Kertemindehallen. Inden opgøret lå SUS på førstepladsen med fem point foran Kerteminde og med næste modstander SH Svendborg seks point efter. Med sejren på 27-22 i det intense opgør er SUS derfor nu syv point foran Kerteminde, og da SH Svendborg samtidig tabte til BR 66 Langeskov er afstanden til svendborgenserne otte point, når de to hold tørner sammen i Svendborg torsdag den 4. marts.

Dermed skal SUS i realiteten "blot" vinde to af de resterende fem kampe for at være helt sikre på førstepladsen og dermed oprykningen til 3. division.

Flere af klubbens unge talenter viste sammen med holdets erfarne spillere i kampen mod Kerteminde, at det er nu at SUS Håndbold skal have divisionstatus på herresiden efter flere års fravær.

Godt nok kom den unge SUS-startopstilling bagud både 0-3 og 2-5, men så kom det effektive kontraspil i gang efter flere gode forsvarsaktioner og redninger af Jonas Stefansson. På få minutter scorede SUS seks mål i træk, uden hjemmeholdet kunne svare igen. Fra 8-5 øgede SUS støt føringen hen til pausen i den fyldte hal til stillingen 14-8.

Men efter pausen blev Kerteminde lukket tilbage i kampen, og kom helt op på 18-19, med chance for udligning. Men det blev afværget, trods SUS på det tidspunkt var i undertal. I stedet viste de fem markspillere overskud i det efterfølgende angreb. Spillende træner Dennis Vesterskov servede en bold i luftrummet over Kerteminde-feltet, som Jesper Bæk greb og sendte den ind i nettet.

Om det var den episode, som tog pusten af hjemmeholdet, skal være usagt, men siden havde SUS styr på begivenhederne og sikrede sig de værdifulde to point.

SUS-topscorer blev Martin Andersen med otte mål.