De unge fightede flot mod Faaborg

Ikke mindre end 600 tilskuere så i aftes SUS' herre fynsserien - godt hjulpet af otte U18-spillere - kæmpe mod Kasper Nielsen, Hallgrimson og de øvrige håndboldliga-aspiranter. Kampen sluttede 39-24 til Faaborg, men efter SUS flere gange var foran i første halvleg

To gange blokerede 18-årige Sebastian Ring langskud fra landsholdsspiller Kasper Nielsen (han scorede kun en enkelt gang), og på et tidspunkt bar Jacob Lindemann i bogstaveligste forstand GOG-kæmpen Jakob Larsen ud til tremeter-linien i SUS-forsvaret! Jo, de unge SUS-spillere lod sig ikke imponere af de fornemme gæster i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter i aftes.

I modsatte ende blæste SUS-spillerne flot igennem det ellers langt mere fysisk velfunderede Faaborg-forsvar, og til de 600 tilskueres store jubel var de unge SUS-mandskab foran både 7-6, 10-9 og 11-10, inden Asgeir Hallgrimsson fra det islandske bronzehold fra Østrig tre gange satte sig igennem SUS-forsvaret. Derfor var gsæterne i front 20-14 ved pausen.

Men efter pausen lod SUS-trænerne Dennis Vesterskov og Klaus Rydal ligesom fra kampens start U18-ligaspillere sammen med Martin Andersen tage kampen op mod 1. divisionsholdet. Dermed blev stillingen reduceret til 16-20, da samtidig islandske Jonas Stefansson i SUS-målet kærligt tog sig af en række oplagte Faaborg-scoringsforsøg.

Mod slutningen slap kræfterne op for både SUS' U18-spillere, som spillede langt hovedparten af opgøret, og de mere rutinerede herre fynsseriespillere, der fornuftig nok blev sparet mest muligt til søndagens meget vigtige lokal- og topopgør kl. 15.00 i Kertemindehallen.

Ikke mindst via nogle ekstrem effektive kontraangreb øgede divisionsholdet fra Sydfyn føringen i slutfasen. Slutresultatet blev 39-24.

SUS-målscorerne var Martin Andersen 5, Niels Hansen og Simon Elsborg 4, Mads Rydal 3, Rasmus Petersen, Anders Bebe Hansen og Jacob Lindemann hver 2, Jesper Bæk og Casper Grønnegaard 1 mål.

- Vi vandt mange sejre i kampen, og havde en god oplevelse, sagde en tilfreds SUS-træner Dennis Vesterskov, der for en gang skyld havde givet sig selv fri som spiller.

- Vi pressede Faaborg fra starten, og var foran 8-6, selv om de på det tidspunkt spillede med stærkeste opstilling, bl.a. de to nye EM-spillere - og vi spillede næsten med udelukkende U18-spillere. Det er sejt gjort af de unge, som i det hele taget gik til opgaven fyldt med selvtillid og gå-på-mod.

Som et lille "efterspil" efter den ellers så gode håndboldoplevelse virkede det ret så usmageligt, at Jakob Larsen straks efter sin første optræden på fynsk jord i hvid trøje og offentliggørelsen om hans kommende beskæftigelse valgte at indlede en hvervekampagne. Bare ikke godt nok af en tidligere stjerne-spiller...

Se TV2 Fyns indslag fra kampen i Ullerslev torsdag aften her!