Vigtig sejr i herrekamp

SUS-herrerne fører nu med fem point i fynsserien foran Kerteminde efter sejren søndag på 24-23 over Stenstrup. De to hold mødes på søndag kl. 15.00 i et ægte lokalt topopgør i Kerteminde. Men først gælder det dog den spændende opgave på torsdag aften mod Faaborg’s berømtheder.

På forhånd var SUS forberedt på en hård kamp mod de langt fra blødsødne Stenstrup-spillere. Der gik da heller ikke mere end et halvt minut, inden SUS-fighter Martin Andersen blev ramt af en alt for højt hævet fremmed albue i ansigtet.

Heldigvis var de to dommere Gert Aagaard og Torben Simonsen årvågne overfor for hårdt spil kampen igennem, så alle spillere på begge hold trods alt kom helskindet gennem denne herrefight. De sendte otte gange en Stenstrup-spiller til afkøling i to minutter, heriblandt Sune Jørgensen tre gange og dermed diskvalifikation, medens SUS blev tildelt fem udvisninger.

Umiddelbart så det ud til, at SUS havde styr på kampen, idet hjemmeholdet var foran hele 1. halvleg. Men trods føring på to-tre mål efter pausen så gav de hårdt kæmpende sydfynboer ikke op. Især var deres spillende træner Michael ”Tromle” Pedersen helt ustyrlig (han scorede ikke mindre end 14 mål, halvdelen af dem på straffekast). Stenstrup kom første gang på uafgjort ved 21-21 med syv minutter tilbage, og kom endda foran 22-21 og 23-22, inden endnu en udvisning med 2½ minut tilbage gav SUS muligheden for at komme tilbage. Den chance udnyttede især U18-spiller Jacob Lindemann, der blev sparet i den foregående østligakamp. Han scorede i slutfasen flere hopskudsmål, og bragte hjemmeholdet på 24-23 med et minut tilbage. SUS havde endda chancen for at score til 25-23 på straffekast, men Martin Andersens forsøg blev reddet af Stenstrups målmand. Det sidste Stenstrup-angreb løb ud i sandet, og SUS-spillerne kunne juble over en meget kneben men vigtig dobbelt pointhøst.

Jacob Lindemann blev topscorer med fem mål, hans U18-kollaga Niels Hansen scorede fire gange, og det samme gjorde Martin Andersen. Palle Sørensen og Casper Grønnegaard scorede hver tre mål, spillende træner Dennis Vesterskov og Jesper Bæk to mål og Rasmus Pedersen fra U18-holdet scorede en gang.

I SUS-målet spillede Jonas Stefansson en god kamp. Et par gange blev han afløst af 17-årige David Martinussen ved Michael Pedersens mange straffekastforsøg. Det lykkedes det unge talent at redde et af straffekastene.

Ugen byder som bekendt på en svær opgave i pokalturneringen, hvor Faaborg HK med Kasper Nielsen, Asgeir Hallgrimsson og Jakob Larsen kommer på besøg på torsdag kl. 20.30.

Og allerede søndag kl. 15.00 er der så lokalopgør ude mod Kerteminde, så ligger på andenpladsen fem point foran SUS-herrerne.

Til begge kampe håber holdet på stor publikumsopbakning!