Kenneth Muhs: - Velkommen til håndboldens fødested

Nyborg Kommunes borgmester åbnede SUS Spar Nord Cup 2021, og fløjtede de 273 kampe i alle kommunens haller i gang. Kenneth Muhs mødte både de frivillige og nogle af de mange gæster ved det store arrangement.

- Herligt, at I tager turen over til os. Her hvor håndbolden blev opfundet i 1897 på en mark ved Nyborg.

I forhallen i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter mødte borgmester Kenneth Muhs træner for Smut BG' s U15 piger B, Alex Blidvang.

Smut BG  er med for første gang ved SUS Spar Nord Cup 2021, endda i sidste øjeblik, da de ikke fik plads ved et lokalt sjællandsk stævne.

- Vi har virkelig glædet os til atter at kunne komme ud til stævne, efter den lange corona-pause, fortalte træneren fra Tølløse.

U 13 pigerne fra Østfyns HK benyttede lejligheden til at få et holdfoto med den lokale borgmester, inden han gik en tur op på stævnekontoret. Her kunne Lene Jørgensen vise det komplicerede resultatsystem, som tidligere SUS-bestyrelsesmedlem Sven-Erik Larsen opfandt ved den første cup i 2003, og siden er udviklet til online-registrering og med QR-coder, som løbende viser resultaterne, som hele dagen igennem indløber via sms fra de 10 haller, hvor de 273 kampe foregår.

Kenneth Muhs fik også et kig ind hos Rødekro-Åbenrås U11 drenge, som tog en pause  mellem kampede i klasselokalet på Vibeskolen, hvor de overnatter.

Endelig var borgmesteren også i skolekøkkenet, hvor maden til de ikke mindre end 1200 deltagere forberedes af nogle af de 240 cup-crews.

- Det er fantastisk at se det enorme frivillige engagement. Hvor er det flot, og samtidig vigtigt for lokalsamfundet og kommunen, understregede borgmesteren, inden næste opgave ventede i Ørbæk Midtpunkt med indvielsen af et nyt lokale for en af kommunens ikke mindre end 200 foreninger, Ørbæk Billardklub.

- Men jeg glæder mig også til at følge jeres aktiviteter i Ørbæk, og jeg håber også at nå ind i Vindingehallen på turen til Nyborghallerne, hvor jeg også vil besøge jeres stævne - inden en vielse venter i eftermiddag, lød det fra Kenneth Muhs, der selv har en fortid som såvel håndboldmålmand og håndbolddommer.