SUS Nyborg trækker 1. divisionsholdet

Økonomiske og sportslige aspekter for endnu en sæson i landets næstbedste række har ført til, at elitesamarbejdets bedste herrer rykker ned i 3. division. Andetholdet rykkes i Fynsserien, mens damerne uændret spiller i 3. division i den kommende sæson. Læs pressemeddelelsen herom her!

Pressemeddelelse udsendt 12. august 2021:

SUS Nyborg trækker sig fra 1. division

Det østfynske elitesamarbejde ser ikke mulighed for at matche de økonomiske og sportslige udfordringer i landets næstbedste række med udsigten til endnu en sæson med et underskud.

I den forgangne sæson sluttede SUS Nyborg på sidstepladsen i herrernes 1. division i håndbold. Foruden den sportslige bet resulterede det i et underskud på omtrent 100.000 kroner.

På grund af coronaen blev nedrykningen suspenderet, og derfor forblev det østfynske mandskab i landets næstbedste række til den kommende sæson, som indledes i begyndelsen af september. Da Håndboldligaen i år er udvidet med ét ekstra hold, vil der ydermere have været fire direkte nedrykkere i stedet for de normale tre i 1. division.

Udover det sportslige element har en økonomisk ansvarlighed været grundlaget for den triste beslutning hos eliteudvalget og de to moderklubber, SUS Håndbold og Nyborg G&IF, at holdet trækkes fra 1. division.

Coronaen har også forårsaget et massivt fald i sponsorindtægterne, da virksomhederne i vores område er meget forsigtige efter en hård periode. Dette har både påvirket klubben i forrige sæson, og igen op til denne sæson, hvilket har gjort det vanskeligere at drive en 1. divisionsklub økonomisk.

I forhold til de fleste øvrige 1. divisionsklubber er fundamentet i SUS Nyborg af en helt anden dimension. Elitesamarbejdet er først og fremmest baseret på egne talenter uden at kunne tilbyde spillerkontrakter. Klubben er uden lønnet administration, men baseret på frivillige principper.

Det sammenholdt med et forventet underskud i samme størrelse som i den forgangne sæson ligger til grund for, at klubben nu har meddelt Dansk Håndbold Forbund, at holdet ikke stiller op i 1. division i den kommende sæson.

I stedet må holdet i den nye sæson spille i 3. division, som reglerne foreskriver. I forvejen har SUS Nyborg både et dame- og herrehold i 3. division, hvorfor sidstnævnte dermed nedrykkes til Fynsserien, imens damerne fortsætter uændret i 3. division.

Trækningen af 1. divisionsholdet betyder tillige, at den planlagte pokalkamp hjemme mod Skanderborg Aarhus Håndbold torsdag den 26. august annulleres, og med Skanderborg Aarhus Håndbold som vinder.