Stor aktivitet og opbakning i SUS Håndbold

Ved generalforsamlingen i denne uge blev det fremhævet, at klubben mønstrer hold i alle rækker, med stærk opbakning af frivillige og forældre. Også økonomien og ledelsen er på plads.

Mens der i mange lokale klubber og foreninger opleves medlemsnedgang, mangel på frivillige ledere og dårlig økonomi, var tonerne anderledes opløftende, da SUS Håndbold tirsdag den 25. september afholdt generalforsamling i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter.

Klubben med i alt 24 hold, inklusive holdene i SUS Nyborg-fællesskabet, blandt Fyns største klubber. Der er således SUS-hold i samtlige børne- og ungdomsårgange for både piger og drenge, og der mønstres hold på både divisionsniveau og på motionsplan på seniorplan. Tælles SUS Nyborg holdene i 2. og 3. division med, er ikke mindre end seks herrehold og tre damehold tilmeldt vintersæsonen, som netop er indledt.

Med over en halv million kroner i klubkassen og genvalg til de tre bestyrelsesmedlemmer, som var på valg ved generalforsamlingen, er både økonomien og ledelsen på plads. De tre var henholdsvis Heine Christiansen, Hanne Skyum Pedersen og Michael Hedeager.

 Dyr DM-deltagelse

Sidste sæsons underskud på 28.482 kroner blev begrundet med det høje aktivitetsniveau, og heriblandt ekstraordinære omkostninger i forbindelse med ikke mindst U18 ligaholdets vej helt frem til finalestævnet i Skanderborg om det danske mesterskab.

Men det var naturligvis en præstation, som blev særligt fremhævet - sammen med flere andre fornemme resultater, blandt andet ved det fynske pokalstævne, som SUS Håndbold i marts måned var arrangør af. Og hvor U10-pigerne fra klubben kunne hæve pokalen. 

Elitefællesskab

Omkring SUS Nyborg-elitefællesskabet med Nyborg GIF beklagede eliteudvalgsmedlem Heine Christiansen, at det trods gode sportslige resultater i sidste sæson var nødvendigt at ophøre med dameafdelingen på grund af økonomi.

- Samarbejdet fungerer godt, og vi forventer en økonomisk ligevægt i denne sæson, lød det fra SUS Håndbolds repræsentant i eliteudvalget. Blandt andet fremhævede han det succesfulde generationsskifte i herretruppen med mange egne talenter.

Foruden på herresiden, har SUS Håndbold og Nyborg GIF også holdfællesskab i U16- og U18-årgangene.

Stor opbakning

På generalforsamlingen blev også den store opbakning til arrangementer og fester, og ikke mindst den stærke forældreopbakning og frivillige indsats i klubben, fremhævet.

- Rigtig mange giver en hånd med, lige fra at bage en kage til holdet eller køre til kampe. Det er en kæmpe hjælp for holdene og deres trænere, understregede børne- og ungdomsansvarlige i bestyrelsen, Hanne Skyum Pedersen.

I den forbindelse blev indsatsen ved det netop overståede SUS Spar Nord Cup 2018 nævnt. Her var igen over 200 frivillige i gang med forskellige opgaver, der udover at kunne afvikle et sådant stort arrangement også er med til at styrke klubben og sammenholdet blandt medlemmer og forældrene.

Julekalender for 19. gang

I beretningen fra sponsorudvalget glædede Søren Christiansen sig over den fortsatte flotte opbakning fra de lokale virksomheder og forretningsdrivende. Samtidig blev det oplyst, at de populære SUS-julekalendere for 19. sæson i træk er under produktion, så de snart er klar til salg.

Til gengæld er deltagelsen i traktortrækstævnet i Rynkeby ophørt efter to sæsoner. Det var, som det blev nævnt af bestyrelsen, svært at håndtere på næsten samme tid, hvor også det store håndboldstævne afvikles. Til alle, som var med til at arrangere og hjælpe til ved det særlige arrangement, lød der en særlig tak.