”Det er vidst første gang jeg råber så højt omklædningsrummet i pausen”

Sådan sagde SUS’ træner Allan Jensen, da 3. division damer var på vej hjem fra Jersie efter det første af de to opgør om at blive liggende i rækken. Og der var da også brug for at tale med store ord efter en første halvleg, hvor nervøsitet i høj grad prægede spillet for SUS.
Team Bjæverskov/Jersie gik på banen for at spille deres chance, og de spillede SUS-pigerne tyndt gang på gang. Især Jersies fløje fik alt for mange chancer, som de udnyttede gang på gang. Derudover havde SUS’ nervøsitet sat sig i alle dele af spillerne, så tekniske fejl og mange brændte chancer gjorde, at hjemmeholdet stille og roligt trak fra. Symptomatisk for spillet i første halvleg scorede Team Bjæverskov/Jersie i allersidste sekund, efter SUS havde smidt bolden væk i angrebet inden. Efter de første 30 minutter var SUS således bagud 12-7.

”Vi tager simpelthen ikke herfra, uden at vise at vi kan spille håndbold,” sagde træner Allan Jensen i et lettere ophedet øjeblik i omklædningsrummet. ”De fem mål skal hentes!” Heldigvis var spillerne enige i, at det de havde leveret i første halvleg, var langt under vanligt niveau. Spillerne ville heller ikke skuffe de medrejsende tilskuere fra både Fyn og København, der havde valgt at bruge deres fredag aften i Jersiehallen. Og fra første fløjt i anden halvleg, var det som om både nerver og tekniske fejl forsvandt. Katrine Hansen fik hul på fløjspillet, og scorede gang på gang. AK på backen fik også udfordret sin direkte modstander, og både Majbritt Pedersen og Louise Stollig på stregen skabte gode chancer til både sig selv og bagspillerne. Desuden blev der lukket flot af i forsvaret. Der kom også flere redninger fra keeperen, og resten af holdet viste den rette indstilling. Det var derfor ikke mange chancer hjemmeholdet fik for at få scoret. Efter 40 minutter havde SUS-damerne således hentet hjemmeholdets føring, og efter 50 minutter bragte de sig foran for første gang i kampen. Med fem minutter igen var SUS foran med 3 mål, men her var det som om nervøsiteten kom lidt tilbage. ”Vi taber boldene igen, og Team Bjæverskov/Jersie udnytter at vi stresser lidt den afsluttende fase,” sagde Allan Jensen efter kampen. ”Men sejren kan ingen tage fra os.”

SUS-damerne vandt med et enkelt mål, og har dermed sikret sig et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret. ”Vi ville selvfølgelig gerne have vundet med en større margin, men vi må også bare erkende, at vi altså var nede med 5 mål, og får kæmpet os tilbage. Det er helt sikkert det, vi skal tage med.”

Der var et overraskende stort fremmøde af SUS-tilskuere til kampen i Jersie. Det var rigtig dejligt, at se nogle kendte ansigter på lægterne. Pigerne siger tusind tak for opbakningen, og håber på, at Ullerslevhallen bliver fyldt til returopgøret torsdag kl. 20.00.