3. division damer gjorde det umulige!

Efter en sæson, der bestemt ikke har været den bedste, havde SUS’ divisionsdamer fredag aften en allersidste chance for at sikre sig muligheden for at kravle over nedrykningsstregen.
Det var med ryggen mod muren og alle odds imod sig, at 3. divisionsdamerne tog imod topholdet fra Esbjerg, der inden kampen ikke havde tabt en eneste kamp hele sæsonen. Esbjerg kom til Ullerslev med 40 point i baggagen mod SUS’ 12, så der var ikke mange, der troede på en sejr til hjemmeholdet, og gæsterne gav da heller ikke meget ved dørene i første halvleg. Angrebsmæssigt havde Esbjerg flere gode missioner, og SUS-forsvaret blev gang på gang sat på en prøve med hurtige retningsskift og et virkelig godt pres. Angrebsmæssigt hang hjemmeholdet dog godt på, og holdet kunne gå til halvleg kun bagud med et enkelt mål.

Efter en peptalk i omklædningsrummet var det et forandret SUS-hold, der gik ind til anden halvleg, og forsvaret hang lige pludselig rigtig godt sammen. Efter 18 minutters spil havde Esbjergs liga-reserver således kun scoret 3 gange, og SUS udbyggede føringen stille og roligt. Med 10 minutter igen kom SUS foran 24-21, og her besluttede Esbjerg at gå i helbanepres, noget der i tidligere kampe har voldt SUS gevaldige kvaler. Men et par gode redninger på Esbjergs kontraspil og god ro i angrebsspillet gjorde, at SUS stille og roligt kunne køre en sejr på 29-26 hjem. Lørdag spiller Sønderborg, der er SUS’ nærmeste konkurrent om pladsen over stregen, mod de stærke piger fra Kolding, og hvis Sønderborg taber den kamp, er SUS endeligt sikret pladsen om at komme til at spille om endnu en sæson i 3. division. En plads, som de med deres spil efter jul, bestemt har gjort sig fortjent til!

Holdet siger tak for kampen og tillykke med oprykningen til de dygtige spillere fra Esbjerg. Der skal også lyde en stor tak til de publikummer, der havde ladet X-faktorfinale være X-faktorfinale, og i stedet var taget i hallen for at bakke op om pigerne.