Nostalgi og nedrykning

Trods solid opbakning, blandt andet af Skellerup-oprykkerne fra 1975, måtte SUS Nyborgs herrer se sig besejret i bundkampen i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, og må nu en tur ned i 2. division. Til gengæld er ambitionen en hurtig tilbagevenden til landets næstbedste række.

Desværre må SUS Nyborgs herrer efter kun et enkelt år i landets næstbedste række en tur tilbage til 2. division. Det blev en kendsgerning i går, hvor alt for mange chancer blev brændt i lokalopgøret på tværs af Storebælt mod Korsør Slagelse EH, der allerede inden kampen var rykket ned.

Kampen sluttede 25-27, efter hjemmeholdet havde halset bagefter hele kampen. Publikum, der blandt andet talte spillere fra holdet, som i 1975 for første gang rykkede op i Fynsserien i Skellerup SG&I (se artikel her), øjnede dog en sejr, da det lykkedes at nå op på 22-22 med knap ti minutter igen. Men igen blev oplagte målchancer misbrugt, og en flok meget skuffede spillere måtte forlade Ullerslev Kultur- og Idrætscenter og 1. division.

Imidlertid er der ambitioner hos elitesamarbejdet mellem SUS Håndbold og Nyborg GIF om at vende retur til landets bedste række meget snart, og at forblive en af magtfaktorerne både på Fyn og blandt landets "talentfabrikker". Således er holdet stadig ungt, og der er hele tiden nye talenter på vej. Blandt andet ligger holdfællesskabet SUS Nyborgs U18 drenge lige nu i Ligaen blandt de seks bedste hold øst for Lillebælt, til trods for, at det primært er 1. årsspillere. Heriblandt Jonathan Wurtz, som netop var med i kampen i går på 1. divisionsholdet og ydede en lovende indsats i både forsvar og angrebet.

Og ikke mindst det faktum, at Lasse Andersen fortsætter som cheftræner næste sæson, sammen med U18-træner Mads Rydal, er et signal om, at der er hold i ambitionerne. Lasse Andersen er både en dygtig og populær leder af truppen, og med forventede forstærkninger til holdet næste år er der gode muligheder for en hurtigt tilbagevenden til 1. division.