Stor-sejr sikrer plads i oprykningsspillet

BR 66 fra Langeskov rykkede efter jul op i damernes fynsserie, og tirsdag aften stod den så på lokalopgør mod SUS Håndbold. De to hold er placeret i hver sin ende af rækken, og med en sejr kunne hjemmeholdet sikre sig pladsen som nummer to, der giver plads i oprykningsspillet til 3. division.
SUS Håndbold kom bedst fra start, og der gik ikke lang tid, før føringen til hjemmeholdet var på fem mål. Aftalerne i angrebsspillet var på plads, og især kontrafasen fungerede upåklageligt. Den super-hurtige Kathrine Sofie Hansen fik et par gode friløbere på venstre fløj, som hun sikkert satte ind bag BR 66’s chanceløse keeper. I det hele taget spillede hun med masser af overskud, og fik sat 6 flotte mål ind fra både fløj og back.

Også det stationære angreb var langt mere fokuseret, end i søndagens ustrukturerede kamp mod Faaborg/ØH. Der blev kørt mere på ydersiderne, og det gav plads til vores fløje. Denise Hannibaldsen på ”den dø’e” nettede 3 gange. Det gode presspil lagde op til meget mere samspil med Rikke Knudsen og Majbritt Pedersen på stregen. De fik virkelig noget at arbejde med, og begge gjorde det rigtig godt. Det blev til henholdsvis 3 og 4 rene scoringer fra de to. Maria Eriksen, Maja Ravn, Trine Torp, Mie Justesen og Amanda Sejer skiftedes til at spille i bagkæden. Især Maja Ravn fik skudt sig varm, og nappede topscorerværdigheden med 7 mål. Mie havde gang i sin tordenarm, og scorede efter behag. Torp, Amanda og Erik nettede også, men deres assists til streg og fløje var tirsdag aften i særklasse.  

Kampen udviklede sig til at være en angrebskamp, og forsvaret var måske lidt mere hullet, end det plejer at være, og de sædvanlige aftaler om parader sad måske ikke lige i skabet. Mod slutningen blev der slappet lidt af, og BR 66 fik fem-seks mål mere, end de burde have haft. Men skidt pyt, for med sejren på 33-20 sikrede SUS Håndbold den andenplads, der giver adgang til to kampe mod et nedrykkerhold fra 3. division om pladsen i den turnering efter sommerpausen.

Teoretisk har holdet også en chance for at tage den direkte oprykning. Men det kræver at rivalerne fra Højfyn HF taber mindst en af deres to sidste kampe. Samtidig skal SUS vinde deres sidste kamp mod IF Stjernen på udebane søndag den 2. april. Der er spænding til sidste spillerrunde, og det kræver endnu en stor indsats af pigerne, der dog som altid kæmper til sidste blodsdråbe.

Billederne til artiklen her er taget af Pia Hannibaldsen og Ann-Britt Andersen - Tak for hjælpen