SUS vinder i Højby

Torsdag drog de dygtige fynsserie-damer til Højby for at spille forårssæsonens anden kamp. Højby er startet denne halvdel med to nederlag, hvorimod SUS havde en frisk sejr med i baggagen.
Det er altid svært at spå om kampene mod Højby, da det i de sidste opgør er endt med både storsejre, nederlag og uafgjort. Ligeledes har SUS-holdet ofte haft vanskeligheder ved sene hverdagskampe. Derfor var der, naturligt nok, en lille smule sommerfugle i maven inden opgøret sent torsdag aften. Men nerverne blev dog hurtigt lagt på hylden, og SUS spillede en rigtig god kamp. Dog havde forsvaret svært ved at få rigtig fat om Højbys største trussel, Nete Vejen, der scorede alt for mange gange i første halvleg. Angrebsmæssigt gjorde pigerne det til gengæld rigtig godt, og især Denise Hannibaldsen på højre fløj fik skudt sig varm. SUS gik til pause med en overbevisende føring på 10-16.

I anden halvleg kom der større fokus på forsvarsspillet. Paraderne begyndte at sidde der, og det samme gjorde tacklingerne. I målet tog keeperen godt fra, og det frustrerede Højbyspillerne, der ofte kom til halve chancer, der var nemme at pille. Højby mandsopdækkede flere af SUS’ spillere igennem kampen, men dette gav blot mere plads til de hurtige backs, der kæmpede sig til scoring eller straffekast i de fleste angreb. SUS trak sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 27-16. Dermed lægger SUS sig på andenpladsen i puljen tre point efter Højfyn HF, der dog har spillet en kamp mere i denne halvsæson. På tirsdag drager pigerne igen på togt, når Haarby på sjettepladsen byder op til kamp.