Overbevisende spil i 2. halvleg sikrede sejren

Søndag var der opstart på forårssæsonen i fynsserien for SUS Håndbolds dygtige damer, og efter en mindre køn 1. halvleg, cementerede holdet deres position i toppen af rækken med stærkt spil i kampens sidste del.
Det har været lange fjorten dage uden kamp for de sammentømrede piger fra fynsserie-holdet. Januar er eksamensmåned for mange af holdets yngre spillere, og derfor har der helt naturligt været en ustabil rytme i holdets første samlinger i det nye år. Helt galt gik det for holdets ældste spiller, Anette Markvardsen, der ganske enkelt glemte at komme til træning og måtte ringes efter. Men som den ægte fighter hun er, stod hun i hallen omklædt fem minutter efter.

Om det var nerver, januarform eller noget helt tredje, der gjorde sig gældende i søndagens kamp mod Sdr. Nærå, vides ikke. Men opgøret blev en del tættere end beregnet. Pigerne lod sig falde med ned i Sdr. Nærås noget langsommere spil, og gæsterne havde held til at trække flere straffekast og indspil til stregen. Resultatet ved halvleg var en snæver føring på 13-11.

Efter en god snak om løsninger i forsvaret og mere træfsikkerhed i angrebsspillet viste SUSerne meget mere initiativ. Forsvaret og keeper arbejdede sammen om at få lagt de rigtige parader. Derudover blev der kæmpet endnu hårdere med at få de gennembrudsstærke backs fra Sdr. Nærå sendt ud af banen, så skuddene enten gik over mål, eller nemmere for målmanden at placere sig efter.

Angrebsmæssigt begyndte de nemme mål også at vise sig. Katrine Sofie Hansen blæste den ind på gode hopskud. Det blev til fire rene scoringer fra hendes hånd. Stregspiller Majbritt Pedersen var fraværende i søndagens kamp. Hun blev afløst af Malene ”Bølle” Hansen, der lavede nogle rigtig gode screeninger samt to flotte mål. Stregspilspositionen blev også dækket af Henriette Godskesen og Maja Ravn der, trods den noget uvante rolle, klarede det rigtig godt. Sdr. Nærå tabte pusten mod slutningen, og deres tacklinger kom for sent, det betød flere gode gennembrud fra Trine Torp, der løb med topscorerværdigheden. Det endte med en komfortabel sejr til hjemmeholdet på 27-18. Næste kamp er allerede på torsdag, hvor holdet møder de stærke spillere fra Højby.