Det går godt for SUS Nyborgs U18 drenge i 1. division

AJAX - SUS Nyborg 26 - 30 (12-15)

Onsdag aften gik turen til Valby for SUS Nyborgs talentfulde U18 drenge, der primært består af førsteårs U18 spillere, hvor de skulle møde Ajax i en meget vigtig kamp. Ajax blev slået på hjemmebane 29-23 den 13/11, og drengene og deres trænere drog til Valby med troen på, at de skulle have de 2 point med hjem til Fyn.

Kampen startede noget hektisk, og med bare 53 sekunder spillet, havde der allerede være de første 3 afslutninger – dog uden mål til følge. Faktisk skulle der gå godt 3½ minut, før det første mål blev sat ind, og det var SUS Nyborg der scorede. Det var i det hele taget SUS Nyborg der kom bedst fra start og førte både 4-1, 6-3 og 8-5, inden Ajax fik udlignetved 8-8 efter godt 18 minutters spil. SUS Nyborg sluttede dog første halvleg bedst af og kunne gå til pause foran 15-12.

2. halvleg startede med skiftevise scoringer til begge hold, og SUS Nyborg havde derfor de første 10 minutter hele tiden et lille forspring på 2-3 mål. Ajax ville det dog anderledes og fik igen udlignet, denne gang ved 21-21 13 minutter inde i 2. halvleg. Men de fynske drenge bevarede troen på sejr og trak igen fra i slutningen af kampen og kunne meget velfortjent drage hjemad med en 4 mål sejr.

Med onsdagens resultat bevarer SUS Nyborg 2. pladsen i 1. division øst pulje 1, og skaber tilmed et forspring på 6 point ned til puljens nummer 3, som netop er aftenens modstander fra Ajax. Det skal dog nævnes, at SUS Nyborg har spillet 1 kamp mere end Ajax.

Der udestår nu 3 kampe i efterårsturneringen for SUS Nyborg, og såfremt 2. pladsen kan bevares, giver det adgang til en af de meget eftertragtede Liga-pladser efter jul. På søndag venter der dog drengene en svær modstander, når GOG kommer på besøg i Nyborg kl. 16.30 – i øvrigt det eneste hold, som drengene har sat point til mod. De sidste 2 kampe er mod henholdsvis HC Odense den 4/12 kl. 15.30 (Højbyhallen) og mod Køge i Ullerslev den 10/12 kl. 12.15.