Her er de nye håndboldregler

Ved OL i Rio blev der indført en række nye regler. To af dem gælder også for breddehåndbolden. Se, hvad man som spiller, dommer og tilskuer skal være opmærksom på i den forestående sæson.

Som de fleste, der har fulgt med i håndbold fra OL i Rio, sikkert ved, er der gældende fra den nye sæson indført nogle ændringer til håndboldreglerne.

Det er dog kun på eliteniveau (dvs. Ligaen og 1. division), at alle de fem regelændring bliver implementeret.

For breddehåndbolden er det kun to af reglerne, der bliver indført.

Nedenfor kan I se en beskrivelse af de to regelændringer, der vedrører breddehåndbolden, samt de tre regler, der kun vedrører elitehåndbolden.

Regelændringer gældende for breddehåndbold:

Passivt spil 
Når varselstegnet for passivt spil er vist, har det angribende hold seks afleveringer, inden der skal afsluttes. Hvis der bliver begået frikast efter eksempelvis tre afleveringer, har man derfor kun tre afleveringer tilbage, inden der fløjtes for passivt spil. Såfremt der begås frikast efter se afleveringer, får det angribende hold en ekstra aflevering.  

Usportslig optræden inden for kampens sidste 30 sekunder
En forseelse, der straffes efter denne regel, medfører diskvalifikation (rødt kort). Det nye er, at - såfremt man ikke scorer - kan man ikke længere kan vælge mellem at få bolden eller et straffekast. Fremover giver en sådan forseelse altid straffekast til det forurettede hold. 
Reglen har været afprøvet i Danmark i forgangne sæson, idet forsøget dog gjaldt kampens sidste minut.

For elitehåndbold gælder også disse regelændringer:

Diskvalifikation med efterfølgende indberetning (blåt kort) 
Når en spiller bliver diskvalificeret, har der tidligere været tvivl om, hvorvidt forseelsen medfører en indberetning eller ej. Efter at have vist det røde kort, vurderer dommerne sammen på stedet, hvorvidt forseelsen skal indberettes. Er det tilfældet, vises blåt kort til spilleren.

Ekstra markspiller uden målmandtrøje 
Man må nu spille med en ekstra markspiller uden målmandstrøje på. Det medfører, at det er frit, hvilken spiller der må løbe ud og skifte med målmanden. Ingen af markspillerne må betræde målfeltet og udføre målmandens opgaver.

Skadet spiller
En spiller, som modtager behandling på banen, skal forlade banen og kan først genindtræde efter sit holds tredje angreb. Såfremt tacklingen, der har medført behandling af den skadede spiller, har udløst en progressiv straf til modspilleren, gælder begrænsningen ikke.

/Erik B&U Udvalget