SUS-ynglinge i divisionen

Med suveræn holdindsats i weekenden sikrede herre ynglingene divisionsstatus som første ungdomshold i SUS Håndbold

Selv om oprykningen til 2. division for nylig glippede for SUS Håndbolds danmarksserieherrer, så sikrede herre ynglingene i den forgangne weekend, at klubben i næste sæson alligevel får et divisionshold.

Som det første ungdomshold i klubbens historie skal ynglingene til vinter spille i øst-divisionen og møde så stærke klubber som Team Helsinge, Ajax, Virum-Sorgenfri, GOG, Gelsted/Vestfyn m.fl. Det blev en realitet efter en helstøbt holdindsats ved de afgørende kvalifikationskampe i Slagelse lørdag og søndag. Sejre over Slagelse med 32-24 og Gladsaxe/HG med 31-26 bevirkede allerede på førstedagen, at kvalifikationen var en realitet. Derfor havde kampen om søndagen mod Virum-Sorgenfri ingen betydning. Her tabte SUS med 26-35 til det stærke københavnske hold, som blandt andet tæller målmanden på ynglingelandsholdet.

På forhånd var SUS-holdet ikke levnet de store chancer, idet hele tre spillere i optaktskampene var blevet skadet. Både knæskadede Kasper Andersen og Jacob Drøhse var med sin brækkede finger dog periodevis inde i kampene i weekenden for at aflaste deres holdkammerater.

- Derfor var det naturligvis ekstra flot, at vi kunne nå vores store mål, sagde træner Halldor Karlsson efter triumfen på Sjælland. Alle spillere skal roses for en enorm kampvilje og gejst i alle kampe. Alle kom på scoringslisten, og i målet gjorde Lars Pedersen en flot figur.

- Især gik vort hurtige angrebsspil op i en højere enhed overfor de fysisk stærkere modstandere. Utallige gang lykkedes det os at spille os fri i gennembrud, hvorimod vi skal arbejde på at blive farligere fra distancen.

Efter en velfortjent pause skal spillerne i sommer også i gang med at øge deres styrke, ligesom Halldor Karlsson vil arbejde på at spille holdet endnu bedre sammen. Således har han og medtræner Lasse Jensen kun to spillere tilbage fra sidste års hold, der som bekendt blev fynsmestre i elite A-rækken (øvrige er rykket op som seniorer og målmand Søren Biel spiller i Ikast). Fem nye spillere er til denne sæson kommet fra naboklubber, medens resten er 1. årsspillere, der er rykket op fra det talentfulde juniorhold. Disse fakta sætter weekendens præstation yderligere i relief.

For klubben venter nu en opgave som divisionsklub i ungdomsrækkerne. Først og fremmest skal der arbejdes på sponsorsiden, idet de skønnede ekstraudgifter til divisionsholdet i form af gebyrer og transport løber op i størrelsesorden 30.000 kroner.

- Men det tager vi naturligvis som en udfordring. Vi glæder os utroligt meget over, at vor indsats på ungdomssiden nu bærer frugt i form af det første divisionshold, og for SUS Håndbold giver det nye dimensioner og en styrket profil, understreger formand Torben Nielsen og sender et stort tillykke til spillere og trænere på herre ynglingeholdet.

De nybagte divisionsspillere i SUS Håndbold er:
Lars Pedersen (kommet fra Kølstrup/Rynkeby til denne sæson)
Frederik Klokker (kommet fra Kerteminde til denne sæson)
Thomas Rasmussen (juniormålmand)
Asger Christiansen
Bo Pedersen
Casper Rasmussen (kommet fra Nyborg til denne sæson)
Jacob Drøhse
Kasper Andersen (kommet fra Nyborg til denne sæson)
Kristoffer Skov (kommet fra Munkebo til denne sæson)
Michael Markvardsen
Morten Rosendal
Theis Poulsen
Christian Olsen (skadet)
Martin Andersen (skadet)

022.jpg (33395 bytes)

SUS-ynglingene fotograferet foran Slagelsehallen, hvor holdet i weekenden som det første SUS-ungdomshold nogensinde kvalificerede sig til at spille i divisionen.

Lørdag den 8. maj:
Kl. 12.15: Slagelse - SUS Håndbold 24-32
Kl. 16.00: Gladsaxe HG - SUS Håndbold 26-31

Søndag den 9. maj:
Kl. 13.30: SUS Håndbold - Virum 26-35